Desert Sernik - Pasca poloneza

de Catalina L in Dulciuri, 1 Apr 2018 | 4240 vizualizari

 

"Bunatati de Paste"
Astazi crestinii catolici sarbatoresc Paștele
Tot astazi evreii sarbatoresc Pastele evreiesc - Pessa'h . Sarbatoarea de Pessa'h a inceput ieri si dureaza pana pe 7 aprilie .
Paște fericit tuturor!
Cu aceasta ocazie va prezint o reteta poloneza cred universala le Sernik.
Este o reteta foarte apropiata de paskha rusa, de pască romanească (reteta aici) sau de tarta cu branză frantuzeasca (reteta aici ), de  käsekuchen german si chiar de cheese cake -ul american (recette aici) si de ce nu de  prajitura fiadone din Corsica (reteta aici).
Doar tipul de branză este diferit (twarog polonez, tvorog rus, branza de vaci romaneasca , cottage englez, philapdelphia amaricana sau la brousse corsicana) si uneori forma.
Dar sa revenim la prajitura noastră poloneză sernik :)
Exista in multe variante dar originea ei vine de la bucataria evreiasca așkenază .
Evreii de rit așkenaz sunt o populație care provine din vestul și centrul Europei, mai ales în țările germanice, unde au ajuns după izgonirea din Iudeea de către trupele imperiului roman.
In Polonia comunitatea lor era importanta si perfect aclimatizată în peisajul local, reciprocitatea fiind, de asemenea, adevărată.
Multe feluri de mâncare din cultura Ashkenază s-au alăturat apoi canoanelor gastronomiei poloneze. Ele sunt, prin urmare, inseparabile de istoria și tradiția din aceasta tara.
Acest desert este pregatit de obicei pentru sarbatoarea Paștelui dar nu  există petreceri sau reuniuni de familie fără aceasta delicioasa prăjitura.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/04/sernik-pasca-poloneza.html

 

INGREDIENTE

  • 500 gr de branza de vaca (bine scursa dar cremoasa)
  • 4 oua
  • 1 lingura de amidon de porumb Maïzena
  • 2 linguri smantana
  • 125 g de zahar
  • coaja si sucul de la o jumatate de lamaie
  • fructe confiate sau stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Sernik - Pasca poloneza:

Separati galbenusurile de albusuri. Bateti albusurile spuma.

Amestecati branza proaspata cu zaharul. Adaugati treptat galbenusurile, amidonul de porumb si smantana  Amestecati bine. Incorporati albusurile batute treptat.

Puneti lamaia, fructele confiate taiate marunt si stafidele.

Ungeti cu unt forma si puneti compozitia.

Puteti decora cu un galbenus de ou si cu fructe confiate.

Coaceti 50 minute in cuptorul incins la 180°C.

Cand incepe sa se rumeneasca, acoperiti-l cu o foaie de aluminium.

Lasati sa se raceasca complet inainte de a-l scoate din forma.

Bun Sernik!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Sernik - Pasca poloneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

miki_a 1

02.04.2018, 02:57

Chiar zilele trecute mă gândeam la o astfel de rețetă! M-ai salvat!

mihaelar63 1

06.04.2018, 23:35

Cat de cremoasa este !!!! Bonus obisnuita si bine -venita informatie . M-ar tenta si pe mine aceasta pasca poloneza !!!

dantes 1

10.04.2018, 10:52

Buna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean