Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
"aluaturi de casa"
Un desert satios si delicios. Asemanatoare gogosilor dar mai usor de facut, parerea mea.
Intr-un castron punem laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam usor. Acoperim castronul si lasam 10 minute la loc cald pana cand drojdia se umfla.
Intr-un bol mai mare faina, sarea, zaharul si amestecam. Adaugam oul si maiaua si amestecam pana obtinem un aluat compact. Adaugam untul moale si incepem sa framantam usor.
Formam o bila si acoperim vasul cu un prosop. Lasam sa creasca la loc cald ferit de curenti aproximativ 1 ora.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se rastoarna pe blatul de lucru.
Se imparte in 6 bile.
Se acopera cu folie si se lasa 30 de minute.
Fiecare bila se ruleaza cu mana formandu-se un snur pe care il vom rula in forma de spirala.
Fiecare spirala o asezam pe cate o bucata de hartie de copt.
Punem ulei intr-o cratita si cand uleiul este incins asezam cu grija spiralele.
Le prajim pe ambele parti 5-6 minute pe fiecare parte pana capata o culoare aurie.
Le scoatem pe hartie absorbanta si le pudram cu zahar pudra.
1
Puteti adauga si scortisoara.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult