Desert strudel cu visine, capsuni, migdale si ulei de cocos

de Panacris in Prajituri, 13 Iun 2018 | 2771 vizualizari

 

Un dulce pe repede înainte, simplu, rafinat și culmea de post! Am plecat de la o idee și mi-am dat seama că l-am preparat de post, doar după ce Bucătărașii la picnic, m-au întrebat ce am preparat acolo bun. O rețetă minunată, simplă, la fel cu ce aveți la îndemână, se poate prepara cu orice fructe de sezon sau de prin congelator. O un preparat special pentru  "picnicul bucatarasilor" ;) Nah, cu pozele de prezentare finală, stau cam prost și aici, s-a evaporat instant ;) 

 

INGREDIENTE

  • Foi de plăcintă Bella 1 pachet,
  • Visine dezosate cca. 600 g,
  • Dulceață de căpșuni cca. 150 ml,
  • Tort- Gelee Dr . Oetker 1 plic,
  • Zahăr brun SanoVita 3 linguri,
  • Ulei de cocos ecologic, extravirgin presat la rece, SanoVita cca. 100 ml,
  • Zahăr tos cca. 2 linguri,
  • Fulgi de migdale cca. 2 linguri.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu visine, capsuni, migdale si ulei de cocos:

Foile de plăcintă se lasă la dezghețat în frigider cca. 30 minute.

Vișinile se lasă și ele la dezghețat în frigider cca. 30 minute.

Dacă aveți vișine proaspete, cam tot 30 de minute durează, dezosatul, adică scos sâmburii.

Între timp se pregătește umplutura. Tort- Gelee-ul se pune în lichidul rezultat de la vișine, se mai adaugă cca. 3 linguri de zahăr brun  sau normal, tos, se amestecă energic ca să se omogenizeze, apoi se pune la fiert împreună cu dulceața de căpșuni.

După ce a dat primul clocot se trage de pe foc și se lasă la răcorit, cca. 15 minute, apoi se adaugă vișinile scurse și se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Foile dezghețate se ung câte 4 foi de plăcintă cu ulei de cocos, se suprapun, apoi se adaugă amestecul de vișine cu căpșuni și fulgi de migdale,  se rulează ușor, așezându-se apoi într-o tavă termorezistentă tapetată cu foaie de pergament. Se procedează la fel cu celelalte foi. Uleiul de cocos rămas se pune peste strudele, apoi se presară fulgi de migdale și zahăr tos.

Se dau la copt în cuptorul preîncins cca 30 de minute la foc mediu.cca. 180 grade C.

După ce s-au copt, se pudrează cu mult zahăr pudră vanilinat și se servește simplu sau cu adaos de sos de vanilie, după gustul fiecăruia.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu visine, capsuni, migdale si ulei de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mirela0911 1

17.06.2018, 12:44

Cred ca a fost un deliciu!

Panacris 1

17.06.2018, 13:53

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași! P.S. Ieri am făcut o altă combinație gutui și zmeură, demențială

RuxyRux 1

17.06.2018, 18:44

Bunatatea e la cuptor!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba si capsuni