Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni

de Rocsi in Prajituri, 4 Iul 2018 | 3097 vizualizari

 

Aceasta tarta grozava, pentru ca este grozava, mi-a placut de la prima vedere. A scris Corina reteta,  am si salvat-o imediat, pentru ca stiam ca am sa o incerc, pentru ca este fix pe placul nostru. Are tot ce ii trebuie: blat usor crocant, o crema delicioasa cu lime, capsuni aromate si dulci. Cum va suna? As manca oricand si la orice ora asa ceva! Trebuie sa o incercati ca sa va convingeti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 2 oua
    • 120 g unt moale
    • 100 gr zahar
    • 400 gr faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • coaja rasa de lime
    • un praf de sare
    Crema:
    • 500 gr mascarpone
    • 2 galbenusuri
    • 90 gr zahar pudra
    • coaja rasa de lime
    • 1 lingurita vanilie
    • 3 linguri gem de capsuni
    • 300 gr caspuni
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni:

Blatul:

Intr-un bol amestecati faina cernuta cu praful de copt si sarea.

Adaugati untul, coaja de lime, vanilia, amestecati bine cu mainile.

Puneti si cele doua oua, framantati bine.

O sa obtineti un aluat omogen, dar usor sfaramicios.

Crema: Mascarponele il mixati cu zaharul pudra. Incorporati galbenusurile, iar la final coaja de lime si vanilia.

Tapetati cu hartie de copt, o tava rotunda cu diamentrul de 23 cm. Puneti jumatate din aluat, presati bine cu mainile, sa fie putin aluat si in sus. Ungeti blatul cu gem, apoi turnati crema si o nivelati usor.

Capsunile le spalati bine, indepartati coditele si le stergeti cu niste servetele. Le taiati cubulete, le asezati peste crema. Restul de aluat, il repartizati peste capsuni, acoperind cat mai bine fructele.

Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade C, 40 de minute, pana prinde o crusta aurie. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. O acoperiti cu o folie si o dati 2-3 ore la frigider sau chiar peste noapte. O pudrati cu zahar, o portionati si serviti.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta crumble cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Buturuga