Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar

de Rocsi in Dulciuri, 4 Feb 2020 | 2232 vizualizari

 

Imi place foarte mult sa pregatesc tarte, sub fel si fel de combinatii, cu diverse creme, arome si fructe. Testez tot mai des deserturi fara zahar, sa vad care si cum ies, ca sa nu consumam zahar in exces (bine, eu si la deserturile cu zahar, incerc sa folosesc mai putin zahar). De aceasta data am ales o tarta cu crusta cu karob, o crema delicioasa cu aroma de portocale, in care am ascuns bine niste dulceata de zmeura cu coacaze

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 130 gr unt
    • 1 lingura plina iaurt
    • 1 ou
    • 1 lingura cu varf melasa
    • 1 lingura cu varf karob (sau cacao)
    • coaja rasa de portocala
    • 300 gr faina
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 300 ml lapte
    • 3 linguri amidon
    • 3 linguri indulcitor pudra
    • 250 gr mascarpone
    • coaja rasa de la o portocala
    • 5 linguri sirop de zmeura fara zahar
    • dulceata de zmeura cu coacaze fara zahar
    In plus:
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 1 lingura cu varf indulcitor pudra
    • seminte de rodie
    • frunze de menta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar:

Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi, iaurtul, oul si amestecati usor. Adaugati melasa, karobul, praful de sare si coaja de portocale, mixati totul. Faina cernuta o incorporati treptat, pana obtineti un aluat omogen. Presarati putina faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul pe masa, intindeti o foaie potrivit de subtire. Luati o tava dreptunghiulara de tarta, puneti foaia de aluat, o tapetati bine inclusiv pe margini.  O intepati cu fruculita din loc in loc. Surplusul il indepartati. Dati tava cu aluat la frigider, pentru 30 de minute. Dupa acest timp, scoateti tava, puneti hartie de copt peste aluat si niste boabe de fasole (paste sau orez). Introduceti tava cu aluat in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute. Cand este coapta crusta, o scoateti din cuptor, indepartati hartia de copt cu fasole, o lasati sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu indulcitorul si amidonul, pana amidonul este complet dizolvat. Transferati cratita pe foc, focul sa fie mic, amestecati continuu cu un tel, pana crema se ingroasa. O dati deoparte, o acoperiti cu folie si o lasati sa se raceasca.

Crema rece o mixati usor, adaugati mascarponele, siropul de zmeura si mai mixati pana obtineti o crema omogena. La final incorporati coaja rasa de portocala. Peste crusta de tarta rece, puneti 2-3 linguri de crema, o nivelati. Puneti dulceata din loc in loc. Veniti cu restul de crema si nivelati usor. Acoperiti tarta cu folie, o dati la rece 3-4 ore. Smantana pentru frisca, rece, o mixati impreuna cu indulcitorul pudra, pana devine o spuma. O puneti in pos si ornati tarta. Deasupra puneti seminte de rodie, frunze de menta si este gata pentru a fi servita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema de portocale si dulceata, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura paradis ( varianta mea)