Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Umplutura : Am spalat merele si apoi le-am dat pe razatoarea mare cu coaja cu tot, am stors bine merele si le-am pus la calit cu zaharul; cand au fost gata, am adaugat scortisoara si nuca macinata.
Aluat : Mai intai topim untul si-l lasam sa se racoreasca putin. Intr-un castron cernem faina o amestecam cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si praful de copt, facem o adancitura in mijloc, punem ouale si apoi adaugam untul topit, incepem sa amestecam. Framantam bine, apoi impartim aluatul in doua parti ( eu l-am cantarit , 665 g, 365 g pentru baza si 300 g pentru partea de deasupra). Am folosit o forma de ceramica cu diametru de 28 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, am intins o foaie din aluatul mai mare (365 g), asezam foaia in forma ridicam si pe peretii formei si intepam cu furculita. Adaugam umplutura o uniformizam si deasupra intindem a doua foaie. Eu m-am jucat putin cu a doua foaie si am decupat niste floricele... Am dat tarta la cuptor pentru cca 30-40 min, pana incepe sa se rumeneasca. Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult