Desert tarta cu pere si branza

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2020 | 2431 vizualizari

 

Aveam niste pere din alea dulci și bune, care toamna sunt tari, iar după câteva luni se fac zemoase si bune și deoarece se cam stricau în boxă, le-am curățat  și le-am pus în congelator. Acum le-a venit rândul și m-am gândit că ar fi numai bune într-o tartă delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g brânză dulce
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri zahăr
  • 1 praf sare
  • pentru umplutură:
  • 300 g brânză dulce
  • 100 g smântână
  • 4 ouă
  • esență de lămâie
  • 6 linguri zahăr
  • 4-5 pere
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu pere si branza:

Pentru aluat, se mixează oul cu zahărul măcinat, apoi se adaugă uleiul, sarea și brânza și se mixează bine. Eu am folosit un mixer vertical pentru a mărunți brânza cât mai bine. Se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt și se omogenizează aluatul. Se întinde aluatul, apoi se trasferă în tava (cu diametru de 30-32 cm) unsă cu unt, ridicând aluatul și pe pereți. Din aluatul rămas se decupează floricele.

Pentru umplutură, se decojesc perele, se taie cubulețe. Se stropesc cu zeamă de lămâie și se pun într-o oală cu 2 linguri de zahăr și se călesc 5-10 minute. Dacă lasă zeamă, se adaugă 2 linguri de amidon pentru a lega compoziția.

Se bat albușurile spumă tare, adăugând zahărul măcinat. Se mixează gălbenușurile cu brânza, smântâna, esență de lămâie și 3-4 linguri de făină. Se încorporează albușurile amestecând delicat, de jos în sus.

Se întinde crema de brânză peste aluat și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 25-30 de minute. Se scoate tava, se adaugă perele și floricelele de aluat și se mai lasă la cuptor pentru 15 minute.

Se lasă să se răcească tarta în tavă și se servește.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu pere si branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Duo