Pandispan cu fructe

de susu in Prajituri, 25 Sep 2012 | 26539 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 lg zahar
  • 7 lg faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • Zeama de lamaie
  • 3 lg ulei floarea soarelui
  • Coaja portocale si lamaie
  • 1 vf cutit de sare
  • Putina faina pentru fructe
  • Fructe proaspete sau congelate 500 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu fructe:

Albusurile la temperatura camerei se separa de galbenusuri cu ajutorul palmei . Zaharul, galbenusurile, coaja de citrice, 1 plic zahar vanilat, praful de copt stins si cele 3 lg de ulei se mixeaza la viteza maxima pana se obt o crema. Albusurile se bat cu zeama de lamaie si un praf de sare. Crema de galbenusuri se incorporeaza in albusuri treptat amestecand de jos in sus. Se adauga treptat faina cate o lingura .

Se pune compozitia in tava tapetata si se distribuie in mod egal cu lingura. Presari peste fructe faina ca sa nu se lase si apoi se pun pe toata suprafata prajiturii. Presari peste ele celalalt zahar vanilat. Dai la cuptorul incalzit la foc mic aproximativ 25 min. Faci testul cu scobitoarea si cand e gata inchizi focul.

Merge foarte bine si cu mere taiate cuburi peste care presari scortisoara si zahar vanilat  sau orice fructe chiar si congelate.

 

RETETA IN IMAGINI

Pandispan cu fructe-0
Pandispan cu fructe-1
Pandispan cu fructe-2
Pandispan cu fructe-3
Pandispan cu fructe-4
Pandispan cu fructe-5
Pandispan cu fructe-6
Pandispan cu fructe-7

COMENTARII (15)

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:00

un dulce de nota 10

Bunica

Bunica 1

22.10.2012, 13:46

E tare bun pandispanul!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

02.03.2013, 14:04

tare fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!