Desert Tiramisu cu fructe de padure

de Panacris in Prajituri, 1 Ian 2020 | 2315 vizualizari

 

Un desert ce te scoate oricând din impas! ;) E cel mai simplu și sigur desert, chiar și pentru novicii în ale deserturilor! Un pic de îndemânare și la  doua încercare sigur veți spune: Is a piece of cake! ;) Spor si poftă bună! P.S. Anul acesta n-am prea avut timp “Bunătati pentru Crăciun”, clasice, așa că în deplasare, am gătit cât mai rapid și delicios! ;) P.S.1. Nici poze artistice, n-am :D ;) că mno..... ;) 

 

INGREDIENTE

  • pișcoturi cu cacao 400 g,
  • mascarpone 500 g,
  • friscă 500 g,
  • zahăr pudră 250 g,
  • cafea concentrată 200 ml,
  • esență de migdale 1 fiolă,
  • gelatină 1 plic,
  • fructe de pădure congelate cca. 300 g,
  • cacao pudră ptr decor.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tiramisu cu fructe de padure:

Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă.

Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se  pune într-un ibric mic, cu cca. 2 linguri de apă, maxim 5 minute la hidratat, apoi se dă la foc mic, până atinge punctul de  fierbere, amestecând continuu, atenție nu se fierbe!!!!, apoi se lasă la răcorit cca. 5 minute!)

După ce s-a răcorit gelatina se adaugă la crema de mascarpone și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.

Într-un vas se așează un strat de pișcoturi, înmuiate în cafeaua rece aromatizată cu esența de migdale, un strat de cremă, fructe de pădure și tot așa, vreo două straturi, până se termină ingredientele.

Se pune prăjitura la rece, minim două ore, sau cel mai bine până a doua zi.

Se presară cu cacao, doar înainte de servire.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tiramisu cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine