Desert tort cifra

de -Licurici- in Torturi, 12 Ian 2020 | 3954 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 300 g faina;
    • 75 g migdale macinate;
    • 75 g zahar pudra;
    • 200 g unt;
    • 1 ou;
    • esenta de vanilie;
    • un praf de sare.
  • Pentru crema:
    • 800 ml lapte;
    • 80 g amidon;
    • 250 g zahar;
    • 300 g unt;
    • coaja de lamaie;
    • 100 ml suc de lamaie (2 lamai medii).
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cifra:

Pentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine.

Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat.

se omogenizeaza, apoi se pune in folie de plastic si se da la frigider, pentru o ora.

Se imparte in doua si se formeaza cifra dorita, apoi se baga in frigider pentru 15-20min.

Se scoate din frigider si se coace 10-13, la 180 de grade.

Pentru crema, laptele se incalzeste.

Amidonul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga laptele cald, putin cate putin.

Se pune pe foc si se amesteca continuu, pana se ingroasa, in jur de 10 min.

Se adauga coaja de la o lamaie si se ia de pe foc.

Se pune intr-un bol, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit 15-20min.

Dupa ce s-a racit putin, se adauga untul taiat cubulete, putin cate putin.

Se incorporeaza usor zeama de lamaie si se da la rece.

Pentru asamblare, se pune crema la mijloc si deasupra.

TIPS-URI

1

folia alimentara se pune exact deasupra cremei, nu se acopera castronul.

2

Untul trebuie sa fie la tenperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cifra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos