Desert tort cu frisca si capsuni

de Cofetarul Vesel in Torturi, 29 Iun 2018 | 4730 vizualizari

 

Este un tort de vara, delicios, usor de facut si pe placul tuturor! Va invit cu mare drag, sa preparati acest desert!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 125 de grame de faina alba
  • 150 de grame de zahar tos
  • o esenta de vanilie
  • 50 de mililitri de ulei
  • Crema:
  • 500 de mililitri de smantana pentru frisca
  • 150 de grame de zahar tos
  • 50 de grame de alune
  • Sirop:
  • 250 de mililitri de apa
  • 50 de grame de zahar tos
  • 1 esenta de vanilie
  • In plus:
  • 700 de grame de capsuni taiate in jumatati
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu frisca si capsuni:

Blat: Turnam intr-un bol ouale impreuna cu zaharul tos si le mixam pana isi tripleaza volumul si devin deschise la culoare. Turnam treptat in compozitie uleiul si amestecam cu miscari largi, folosindu-ne de o spatula. Apoi vom pune pe rand esenta de vanilie si faina. Transferam aluatul intr-o tava si-l coacem 30 de minute la 180 grade C. Dupa ce blatul se raceste, il vom taia orizontal in doua foi aproximativ egale. 

Crema: Mixam smantana impreuna cu zaharul pudra pana cand devine o frisca tare si lucioasa, apoi adaugam alunele, amestecam si crema este gata.

Sirop: Amestecam cu o lingura apa cu zaharul si esenta de vanilie, iar siropul este gata.

Asamblare: In inelul tavii de copt punem prima foaie de blat, o insiropam, apoi pe marginea inelului tavii de copt, vom aseza un rand de capsune. Punem un strat de frisca, apoi vom aseza in frisca capsunele, le acoperim cu un alt strat de frisca. Punem cealalta foaie de blat, o insiropam, apoi vom acoperi foaia de blat cu un strat subtire de frisca si vom decora tortul. Il vom pune 5 ore la frigider, apoi vom indeparta inelul tavii, iar tortul este gata sa fie servit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu frisca si fructe