Desert tort cu lapte condesat

de Lau in Torturi, 2 Apr 2017 | 3131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 200 zahar
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 250 ml frisca
  • 300 ml lapte condesat
  • Decor
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu lapte condesat:

Blat

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam bine, pana devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile, uleiul, apa si mixam bine.

Adaugam faina, praful de copt, esenta si amestecam bine cu ajutorul unei palete.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit, pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca bine, dupa care taiem in 4 straturi.

Crema

Mixam frisca lichida, adaugam laptele condesat si amestecam (ar merge si o gelatina, dar eu nu am avut in casa), dam la rece, pana este gata blatul.

Pe un platou, asezam prima foaie de blat-insiropam-crema-repetam pana terminam, ungem tortul cu un strrat de crema si dam la rece 30 minute.

Pe o fasie de hartie de copt, am scris la multi ani cu ciocolata topita si am pus pe tort, am lasat sa se intareasca, dupa care am luat hartia.

Topim ciocolata impreuna cu untul, turnam deasupra tortului, nivelam si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu lapte condesat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Lau 1

07.04.2017, 19:14

kytz 1

03.06.2017, 11:04

Ce tort frumos!

kooky 1

06.06.2017, 10:57

Pt a prinde consistență crema,se adaugă sucul proaspăt stors de la două-trei lămâi,se amestecă ușor de jos in sus pâna la încorporarea totală.Va rezulta o cremă densă cu un gust excelent.
Eu prepar tartă de lămâie in acest mod.
Cantitățile sunt
- 400 ml frișcă lichidă
-370 ml lapte condensat(o cutie de mărime medie)
- 150 ml suc proaspăt de lămâie(3 sau 4 lămâi)
-coaja rasă de la o lămâie
În frișca bătută se adaugă laptele condensat,coaja rasă de la 1 lămâie și sucul de la lămâi.Crema se toarna pe un blat pregătit din 2 ouă,2 linguri zahăr,2 linguri făină,coajă de lămâie,așezat intr-o formă cu inel detașabil.Se lasă la frigider până a doua zi Se decorează cu fulgi de cocos și fructe la alegere. :">

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca