Desert tort cu portocale si frisca

de Cofetarul Vesel in Torturi, 12 Noi 2017 | 3829 vizualizari

 

Este o reteta foarte buna de tort! Sper ca o sa va placa mult si va invit cu mare drag sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 gr zahar tos
  • 280 gr faina
  • 5 linguri de ulei
  • o esenta de vanilie
  • un plic de praf de copt (10 grame)
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 180 gr zahar pudra
  • 4 portocale
  • 2 plicuri de intaritor pentru frisca (16 grame)
  • Siropul:
  • 200 ml apa rece
  • 80 gr zahar tos
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu portocale si frisca:

Blat: Mixam ouale cu sarea 2 minute la viteza mica, apoi marim viteza mixerului si batem ouale pana vor deveni deschise la culoare si-si vor tripla volumul. Vom adauga in timp ce mixam ouale pe rand, cate o lingura de zahar. Dupa ce am batut ouale, vom adauga esenta de vanilie si uleiul si vom amesteca compozitia cu o lingura de lemn. Vom adauga treptat in compozitie faina, apoi praful de copt si vom amesteca foarte bine cu lingura. Vom pune compozitia la copt la 180 grade C, timp de 30 de minute, iar dupa ce blatul se va raci complet, il vom taia in 3 foi egale.

Umplutura: Mixam smantana cu zaharul pana obtinem o frisca, apoi adaugam intaritorul de frisca si punem frisca la frigider pentru 20 de minute; in acest timp, vom taia portocalele in felii.

Siropul: Amestecam zaharul cu apa pana se va dizolva complet.

Asamblarea tortului: Vom insiropa pe rand, fiecare foaie de blat si vom pune cate un strat de frisca si cateva felii de portocale, apoi vom decora tortul cu frisca si felii si bucati de portocale. Dupa accea vom lasa tortul la frigider 3 ore, apoi este numai bun de servit!

Pofta buna!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu portocale si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Rocsi 1

13.11.2017, 21:34

Ce imi plac deserturile cu citrice!

Ancutsa 1

16.11.2017, 18:06

Foarte bun!

Rahela Velicu 1

20.11.2017, 15:14

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort / inima cu mousse de mure si crantz