Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta

de laura_n in Dulciuri, 12 Aug 2019 | 2323 vizualizari

 

Un desert absolut delicios care poate fi gata in mai putin de o jumatate de ora.
Va recomand sa faceti portie dubla pentru ca se vor topi precum ciocolata.
Vafele se coc repede, crema e gata cat ai clipi si te bucuri de un desert parfumat si gustos.
Daca va intrebati ce aparat am folosit eu de au iesit asa frumoase, va spun ca le-am pregatit cu ajutorul Waffle Maker de la Breville. (pont: e la reducere mare zilele astea, il puteti comanda de aici.)
Sa va fie de folos!

 

INGREDIENTE

  • aluat vafe:
  • 2 oua de gaina
  • un praf sare
  • 80 gr ciocolata neagra
  • 50 ml lapte
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • 4 lg faina de grau
  • 1 lg rom (optional)
  • crema:
  • 100 gr mascarpone
  • 100 gr iaurt
  • 1 plic cu zahar cu vanilie
  • 1 lg rom
  • ornat:
  • zmeura
  • ciocolata topita
  • menta proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta:

Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, pe baie de aburi.

Separat, intr-un vas, se mixeaza cele doua oua si un praf de sare, cu ajutorul unui tel para. Se adauga romul, ciocolata topita, amestecand continuu. Se adauga faina cernuta cu bicarbonatul de sodiu. Se amesteca pana la omogenizare. Compozitia rezultata trebuie sa fie ca o smantana.

Aparatul de facut vafe se conecteaza la o sursa de curent. Se asteapta pana ce semnalul indica folosirea lui.

Cu ajutorul unei linguri (eu am folosit lingura de inghetata) se asaza compozitie pe placile aparatului. Se lasa 2-3 secunde, apoi se inchide capacul usor. Vafele se gatesc si sunt gata in cateva secunde. Odata aprins semnalul, se ridica usor capacul, se scot vafele cu ajutorul unui cleste si se pun pe un gratar. Se coc 4 vafe din aceasta cantitate.

Dupa ce s-au copt, aparatul se deconecteaza de la sursa de curent si se sterge usor cu o hartie. Nu este necesar, dar eu am facut-o.

Vafele sunt gata!

Separat, intr-un vas mic, se amesteca branza mascarpone cu iaurtul, se adauga zaharul, romul. Odata omogenizata compozitia, se pot umple vafele. Se asaza prima vafa, se garniseste cu ciocolata topita. Se spriteaza putina crema, se pun apoi boabe de zmeura si bucati mici de frunze de menta. Se acopera cu alta vafa si se continua alternativ pana se incheie cu ultima vafa.

Se decoreaza cu ciocolata topita, zmeura si menta. Simplu, gustos si foarte rapid!

TIPS-URI

1

puteti inlocui ciocolata cu nutella.

2

daca preferati gustul mai dulce, puteti adauga zahar dupa gustul vostru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert vafe cu ciocolata, zmeura si menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort racoros, cu fructe si lamaie