Desertul buclucaş

de diaconta in Dulciuri, 13 Noi 2011 | 2069 vizualizari

 

Să zic că din nou am fost „dezastru în bucătărie”,vine Cristi şi zice „Adică de obicei ,te pricepi???”.Nuuuu,n-am pretins niciodată că m-aş pricepe foarte mult la bucătăreală,dar uneori îmi ies nişte chestii comestibile.Pentru că am dat o fugă până la Cluj să cumpăr lapte condensat şi sirop de mentă,mă gândisem să fac nişte brioşe ciocolatoase cu cremă de mentă.Din păcate,totul a ieşit pe dos,brioşele s-au transformat într-un blat,iar crema ar fi fost mai potrivită pentru un desert la pahar.Dar pentru ca,atunci când s-a mâncat,s-a exclamat „Mmmmmm ce delicios”,mi-am zis ca-i păcat doar că aspectul a lăsat de dorit.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 gr unt
  • 120 gr zahar
  • 4 oua
  • 200 gr faina
  • 30 gr cacao
  • Esenta de rom
  • ½ plic praf de copt
  • Sare

Crema de menta:

  • 150 gr ciocolata alba
  • 150 gr Mascarpone
  • 3 linguri lapte condensat
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri smantana
  • Frunze de menta
  • 5 linguri sirop de menta
  • 300 gr smantana pentru frisca
  • 10 gr gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desertul buclucaş:

Am început cu crema de menta si de aici a început „transformarea” pentru ca nu mi-a placut rezultatul.

Ciocolata rupta în bucati se pune pe baie de aburi,împreuna cu smantana.Cand ciocolata s-a topit,se ia vasul de pe foc si se amesteca cele doua galbenusuri.

Frunzele de menta se taie foarte marunt si se pun in laptele condensat sa-i dea aroma.Se mixeaza crema mascarpone cu laptele condensat.Apoi se adauga crema de ciocolata racita si siropul de menta.

Gelatina se pune la hidratat cu doua linguri de apa rece.

Se bate smantana pentru frisca.Se încorporeaza crema de menta si gelatina ,dupa ce în prelabil am încalzit-o la microunde sau pe aburi.

Pentru blat:

 Mixam untul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa si zaharul s-a topit.Apoi adaugam pe rând cele patru oua,având grija sa-l incorporam bine pe fiecare înainte de a pune urmatorul.Amestecam faina cu cacao,sare si praful de copt.apoi o adaugam în crema de unt. Adaugam si esenta de rom.

Turnam compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt si punem tava în cuptorul preîncalzit pentru 30 de minute.E util de verificat cu scobitoarea cand este copt blatul.Adica scobitoarea trebuie sa iasa curata din blat.

Intr-o tava am pus folie alimentara,am asezat crema de menta si blatul deasupra.L-am lasat la frigider,apoi l-am rasturnat pe un platou.Dar crema tot n-a fost suficient de tare,dar a fost minunata la gust.

Cam asta e povestea desertului buclucaş…. Voi sa nu faceti ca mine!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Desertul buclucaş 133422
retete culinare - Desertul buclucaş 133423
retete culinare - Desertul buclucaş 133424
retete culinare - Desertul buclucaş 133425

COMENTARII (106)

mena29 1

17.11.2011, 14:20

Crista_Luca 1

19.11.2011, 20:58

doamne ce bine arataaaaaaaaaaaaa

diaconta 1

19.11.2011, 21:08

Cristina de cand nu te-am vazut

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L