Donuts

de Anamaria7 in Prajituri, 15 Feb 2010 | 11417 vizualizari

 

Mereu mi s-au parut 'altfel' gogosile americane, asa ca am decis sa nu mai dau banii pe ele si sa nu stiu ce contin :) si am cautat o reteta.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 250ml lapte caldutz
  • 1 pachet drojdie
  • 375g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 55g zahar
  • 2 lg ulei
Pentru glazura:
  • 125ml lapte
  • 1 lgt unt
  • 125g zahar pudra
  • 1/4 lgt zeama de lamaie
  • 1/4 lgt esenta de vanilie
  • cacao
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Drojdia se moaie in laptele caldutz peste care se adauga un varf de cutit de zahar.

Intr-un vas mare amestecam faina, sarea si zaharul, apoi adaugam si laptele cu drojdia si uleiul.

Aluatul se framanta bine cca 3min. Se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina si se mai framanta putin, apoi se intinde intr-o foaie de 1.25cm grosime. Se taie cu o forma speciala (cu doua cercuri concentrice) sau cu doua pahare de marimi potrivite, gogosile. Se asaza pe o suprafata presarata cu faina si se lasa la dospit 10min.

Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie (stratul de ulei sa fie tot cam de 1.25cm) si se prajesc gogosile pe ambele parti. Se scot pe servet de hartie pentru a trage din ulei.

Gogosile se pot orna cu glazuri felurite sau cu bombonele.

Glazura: laptele se incalzeste si untul se topeste in lapte.

 --> de vanilie: zaharul pudra (125g) se combina cu zeama de lamaie, esenta de vanilie si 2 lg din amestecul de lapte si unt.

 --> de ciocolata: zaharul pudra (125g) se combina cu 2 lg cacao si 3 lg din amestecul de lapte si unt.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Amandine