Donuts

de Angelina_Elena in Dulciuri, 28 Feb 2014 | 3982 vizualizari

 

By Ana Maria! Multumesc, sunt minunati! :X

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina
  • 500 ml apa calduta (sau lapte)
  • 2 cubulete drojdie
  • 70 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Intr-o cana punem drojdia, o lingurita de zahar, adaugam putina apa calduta si amestecam pana se dizolva.

Intr-un vas punem faina,  zaharul si sarea, apoi adaugam apa calduta, uleiul si drojdia dizolvata.

Framantam aproximativ 5 minute apoi rastoarnam aluatul pe masa infainata.

Intinde cu sucitorul o foaie groasa de 1 cm, apoi cu ajutorul unui pahar incepem sa decupam gogosile iar cu un paharel mic ii decupam in mijloc.

Gogosile astfel formate le asezam intr-o tava, le acoperim cu un prosop si le lasam la dospit, la loc caldut cam 20 de  minute.

Intre timp intr-o tigaie sau cratita punem ulei la incins.

Cand uleiul este fierbinte punem gogosile la prajit pe rand.

Cand s-au rumenit pe o parte le intoarcem si pe cealalta.

Scoatem gogosi pe servetele de hartie pentru a absorbii excesul de ulei.

Se pot servi ca atare sau ii punem glazura cu ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi marocane