Dorada regala cu sos de ghimbir

de epurasha2bb in Peste, 14 Apr 2010 | 5249 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti Dorada regala proaspeti,
  • o jumatate de radacina potrivita de telina
  • un morcov
  • marinata:
  • 5 linguri de ulei de masline,
  • zeama de la o jumatate de lamaie,
  • sare si piper,
  • 1 radacina mica de ghimbir,
  • pt.prajit pestele:
  • 4 linguri de pesmet
  • 3 linguri de parmezan
  • un praf de mix legume ,
  • un cubulet mic de unt,-
  • frunze de salata verde pt.ornat,
  • pt.mamaliguta :
  • 1 l lapte,
  • 1 cub de unt si o lingurita de sare
  • o punga mica de malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada regala cu sos de ghimbir:

Se iau 2 pesti Dorada Regala proaspeti, se curata de aripioare, sira de oase si se indeparteaaza coada si capul obtinand 4 fileuri frumoase fara oase.

Este un peste cu carne alba delicioasa.

Se face o marinata din 5 linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper.Tot aici vom adauga zeama obtinuta de la o radacina mica de ghimbir, care se rade pe razatoarea mica si apoi se strecoara prin strecuratoarea de ceai.

Ghimbirul are un miros foarte placut fiind indicat mai ales gravidelor pentru ca indeparteaza greata. Este asemanator citricelor, iar gustul e aromat usor picant. Se tin fileurile de Dorada in aceasta marinata o jumatate de ora.

Intre timp luam o jumatate de radacina potrivita de telina si un morcov , le curatam de coaja si taiem bastonase lungi si cat mai egale.Punem apa cu un praf de condiment de legume Secretul gustului in tigaia Doubletta si deasupra capacul sita si adaugam bastonasele, iar apoi capacul de sticla. Daca nu aveti acest sistem de tigai puteti folosi o oala obisnuita cu apa si deasupra ei puneti sita de strecurat pastele care o are toata lumea in casa si acolo puneti bastonasele de telina si morcov sa se inmoaie la aburi.In timp ce stau legumele la aburi mai facem un amestec din 4 linguri de pesmet si 3 de parmezan si un praf de mix legume Secretul gustului intens savor.

Se dau fileurile prin acest amestec pe ambele parti.Se incinge a doua tigaia Doubletta si se unge cu un cubulet mic de unt.Se pun fileurile in tigaie si se da focul mic.Se lasa sa se rumeneasca si se intoarce pe ambele parti.Se serveste caldut, alaturi de bastonasele de morcov si telina si frunze de salata verde.Este o mancare sanatoasa, aspectuoasa si foarte gustoasa.


Daca va place mamaliga (familei mele ii place mult) puteti face si o mamaliguta din 1 l lapte, 1 cub de unt si o lingurita de sarepuse la fiert si din o punga mica de malai adaugata treptat.Se lasa sa se raceasca putin si se umezesc palmele, se modeleaza gogoloaie ce se umplu cu branza si se formeaza niste ratuste.Drept cioculete puteti folosi varfuri de la bastonasele de morcov facut la aburi si ochisori din rondele mici de tulpinita de telina verde.

 

RETETA IN IMAGINI

Dorada regala cu sos de ghimbir-0
Dorada regala cu sos de ghimbir-1
Dorada regala cu sos de ghimbir-2
Dorada regala cu sos de ghimbir-3
Dorada regala cu sos de ghimbir-4

COMENTARII (3)

Bucataras 1

14.04.2010, 23:04

poza?

epurasha2bb 1

15.04.2010, 12:02

pai am scris de 7 ori reteta ieri si a fost imposibil sa reusesc sa postez cand dadeam enter aparea pagina expirata desi internetul imi mergea,am zis ca e defectiune tehnica si am lasat-o balata ca sa incerc azi.Am scris si Oanei dar la fel cand am dat enter sa se duca mesajul m-a scos din site.Nu stiu ce a fost, ca marti 13 trecuse
hai ca mai incerc acum , sper sa se duca mesajul asta macar

epurasha2bb 1

15.04.2010, 12:03

aha, vad ca s-a dus! ok, incerc acum si cu pozele.E una dintre cele mai bune reteta de peste pe care le-am mancat in viata mea.Doarada regala e un peste minunat fara oase cu o carne alba si usoara si un gust deosebit de bun.E in topul preferinteleor mele.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04