Doughnuts

de CulinaryRainbow in Prajituri, 30 Mar 2015 | 1415 vizualizari

 

Nu cred că este om care să nu fi auzit vreodată de celebrele Doughnuts. Cu siguranță vă e cunoscută scena din serialele americane în care doi polițiști stau în mașină și înfulecă gogoși cu ciocolată. :)) Mie parcă mi-a rămas întipărită.

Gogoșelele acestea se prepară foarte ușor, sunt delicioase și pe lângă asta, sunt cu totul speciale față de cele obișnuite, pudrate cu zahăr. Le prefer fără doar și poate. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 320 g făină
  • două gălbenușuri
  • 150 ml lapte integral
  • 35 g zahăr pudră
  • 15 g drojdie
  • 50 g unt
  • coaja rasă de la o portocală
  • un praf de sare
  • Glazura de ciocolată:
  • o ciocolată cu lapte/neagră
  • 25 g unt
  • o linguriță cu smântână integrală
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Doughnuts:

Zaharul și laptele se pun intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește.

Dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți-o de-o parte.

Restul de lapte se pune din nou pe foc și se adauga untul. incalzește ușor ( laptele nu trebuie sa fiarba ).

Faina și sarea se cern intr-un castron incapator unde se adauga și laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele doua galbenușuri.

Se framanta un aluat elastic și se lasa sa dospeasca pana cand iși dubleaza volumul.

Intindem aluatul la o grosime de 1 cm și taiem cu forma cercuri carora le vom decupa apoi mijlocul ( daca nu aveți forme de marimi diferite, puteți folosi un pahar și un degetar pentru a decupa mijlocul ). Așezam fiecare doughnut pe hartie de copt și mai lasam sa dospeasca circa 15-20 de minute.

Incingem uleiul, apoi reducem focul.

Se coc pe ambele parți pana cand devin aurii. Le scoatem pe un șervețel și le lasam sa se raceasca.

Glazura se prepara pe bain marie. Amestecam ciocolata marunțita cu untul, iar dupa ce s-a topit adaugam smantana. Eu am folosit doua tipuri de ciocolata.

Fiecare gogoașa am incins-o in glazura de ciocolata ( doar partea superioara ) apoi am presarat bomboane colorate.

Spor la bucatarit și pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Doughnuts-0
Doughnuts-1
Doughnuts-2
Doughnuts-3

COMENTARII (25)

mirela0911

mirela0911 1

31.03.2015, 13:13

Pffff.... da' faine-s!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

31.03.2015, 16:57

clar is rainbow

CulinaryRainbow

CulinaryRainbow 1

31.03.2015, 17:34

Daaaaaaaa! Așa-i?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!