Dovleac la cuptor

de Ade200 in Mancaruri de post, 26 Ian 2011 | 2359 vizualizari

 

Dovleacul (în diversele lui forme) este foarte sănatos, dar la români nu se mănâncă aşa des ca la alţi europeni. Vă propun o variantă rapidă şi gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • dovleac
  • ceapa rosie
  • sare
  • piper
  • ulei
  • ardei iute(opţional)
  • verdeaţă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac la cuptor:

Dovleacul se poate coace simplu la cuptor şi consuma ca atare. Pe la noi se mai mănâncă presărat cu zahăr.

În satul din care provin, se mânca în post, copt sau fiert, cu ceapă.

Eu l-am tăiat bucătele, am pus peste el ceapa roşie bucătele, sare , piper şi ulei, l-am acoperit cu folie de aluminu şi l-am dat la cuptor păna s-a inmuiat.

Cu o salata verde, cu murături, cu niste caşcaval presarat deasupra sau, pur şi simplu, ca garnitură la carne, este delicios.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovleac la cuptor 80949
retete culinare - Dovleac la cuptor 80950
retete culinare - Dovleac la cuptor 80951
retete culinare - Dovleac la cuptor 80952
retete culinare - Dovleac la cuptor 80953
retete culinare - Dovleac la cuptor 80954
retete culinare - Dovleac la cuptor 80955
retete culinare - Dovleac la cuptor 80956

COMENTARII (2)

Ina 1

19.04.2011, 09:25

Cum a trecut reteta asta neobservata?
Tare bun trebuie sa fie!
Bun venit! ( ca eu abia acum te descopar pe aici )

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 20:26

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!