Dovlecei cu smantana si usturoi

de alilianaa in Salate, 2 Ian 2017 | 9085 vizualizari

 

Bun, racoros..se poate servi simplu sau alaturi de un fel de baza.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 600 g smantana grasa 20%
  • sare, piper dupa gust
  • 2 catei usturoi
  • ulei de masline
  • o legatura marar
  • 2-3 frunze patrunjel
  • o lingura zeama de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei cu smantana si usturoi:

Dovleceii se spala, se scurg sau se sterg cu prosoape de hartie. Se feliaza cat mai subtire, se asaza intr-un bol si se dau cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline ( cca. 1 lingura). O tigaie se pune pe foc si cand s-a incins, se asaza dovlecelul felie cu felie ( trebuie putina rabdare, e nevoie), se lasa un minut cel mult pe cate o parte si se intoarce. Cand feliile de dovlecel sunt gata, se pun intr-un castron.  Procedeaza la fel si cu celelalte. Se lasa la racit. Se stropesc feliile de dovlecel cu zeama de lamaie.

Cat dovlecelul se raceste, este pregatita smantana. Se pune intr-un bol, se adauga sare, 10 ml ulei de masline, piper, marar tocat marunt si 2 catei de usturoi pisati. Se omogenizeaza bine si peste smantana se adauga dovlecelul scurs. Se amesteca usor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei cu smantana si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata Picanta Machu-Pichu