Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki

de Merisor in Mancaruri de legume, 11 Iun 2018 | 8959 vizualizari

 

Vara când apar dovleceii, îmi place să-i prepar în multe moduri: sub formă de chifteluțe, sub formă de crochete, pane, sau îi includ în diverse sosuri, ciorbe și mâncăruri.
Este prima dată când îi prepar în crustă de porumb și nu mă așteptam să aibă așa impact bun.
Iar cu sosul de iaurt și castraveți, au fost de-a dreptul delicioși.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei cruzi
  • 2 ouă
  • 150 g făină
  • 200 g fulgi de porumb
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 150 ml ulei pentru prăjit
  • Pentru sos:
  • 200 g iaurt cremos
  • 1 castravete
  • 1 căpățână usturoi
  • câteva fire de mărar
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare
  • 1 linguriță ulei de măsline
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki:

Spălăm bine dovleceii și îi feliem în rondele de 3-4 mm grosime.

Așezăm rondelele pe un suport și presărăm sare peste ele pentru a le ajuta să elimine din zeamă.

Le lăsăm 7-8 minute, le ștergem cu prosop de hârtie absorbant, le întoarcem și pe cealaltă parte și procedăm la fel.

Punem într-un bol făina, în altul fulgii de porumb, iar în al treilea bol amestecăm ouăle cu un praf de sare, unul de piper alb și o lingură de făină, să fie compoziția mai densă.

Trecem rondelele de dovlecei mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ou și la final prin fulgii de porumb ușor mărunțiți.

Le prăjim în ulei încins, la foc mediu spre mare, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă când sunt rumenite frumos, apoi le scoatem pe un prosop absorbant.

La varianta pane, rondelele de dovlecel se pătrund mai bine devenind ușor moi, dar la această variantă cu crustă de porumb, rondelele de dovlecel rămân mai ferme și sunt mai crocante.

Pentru sosul de iaurt cu castraveți, curățăm usturoiul și îl pisăm presărat cu sare, apoi îl frecăm cu uleiul de măsline ca la mujdei.

Adăugăm iaurtul și castravetele răzuit, apoi verdeața tocată mărunt.

De regulă se pune doar mărar, dar eu am adăugat și pătrunjel pentru că îmi place amestecul de verdeață proaspătă.

Să vă fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei in crusta din fulgi de porumb cu sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Platou de legume la gratar