Dovlecei pane cu sos de usturoi

de Adinacarla in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2010 | 4482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • dovlecei
  • oua
  • cascaval
  • faina
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul de usturoi am folosit:
  • 3 catei mai mari de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei
  • 1 ( 125g) iaurt simplu
  • marar
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu sos de usturoi:

Am curatat dovleceii de coaja, i-am taiat rondele si apoi i-am dat cu sare si piper si i-am lasat sa stea cateva minute.

Intre timp am batut ouale si le-am amestecat cu cascavalul dat prin razatoarea cu ochiuri mici, faina, sare si piper. Am facut un amestec de consistenta unei omlete ( inainte de a fi prajita).

Am dat rondelele de dovlecei prin amestecul amintit mai sus si le-am prajit in ulei.

Sosul de usturoi cu iaurt

Am pisat bine cateii de usturoi si apoi i-am frecat c-un praf de sare si am pus treptat si ulei. Am amestecat usturoiul impreuna cu uleiul pana cand a devenit aproape ca si o maioneza. Apoi am adaugat un iaurt si marar tocat. Am potrivit gustul cu sare si piper.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei pane cu sos de usturoi 38533
retete culinare - Dovlecei pane cu sos de usturoi 38534
retete culinare - Dovlecei pane cu sos de usturoi 38535
retete culinare - Dovlecei pane cu sos de usturoi 38536
retete culinare - Dovlecei pane cu sos de usturoi 38537
retete culinare - Dovlecei pane cu sos de usturoi 38538
retete culinare - Dovlecei pane cu sos de usturoi 38539
retete culinare - Dovlecei pane cu sos de usturoi 38540
retete culinare - Dovlecei pane cu sos de usturoi 38541

COMENTARII (10)

nadina73 1

24.06.2010, 22:36

Laly 1

24.06.2010, 22:42

Una dintre mancarile preferate ale familiei.Las si eu 5 furculite poate mai primesc si eu o portie

Adinacarla 1

25.06.2010, 00:50

cu mare drag laly..inca mai sunt...am facut multi dovlecei.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55