Dovlecei umpluti

de susu in Mancaruri cu carne, 17 Iul 2012 | 5139 vizualizari

 

reteta inspirata de la mimmi cu anumite modificari

 

INGREDIENTE

Umplutura I

  • 4 dovlecei
  • 50 gr couscous
  • 150 gr piept de pui
  • 1 ardei verde
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 ceapa zdravana
  • 2 rosii
  • marar
  • ulei masline
  • 2 lingurite pasta de tomate
  • sare, piper,
  • curry,
  • boia etc
  • lapte acru
  • supa de pasare

Umplutura II

  • 500 gr vita macinata
  • 5 dovlecei
  • marar
  • 1/2 morcov fin ras
  • 50 gr couscous
  • 1 catel usturoi
  • 2 cepe tocate
  • 2 linguri pasta de rosii
  • condimente: 1 lgt curry, 1 lgt boia, cimbru, sare
  • supa de gaina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Couscousul se opareste cu supa (la o masura couscus se pune o masura de supa, putin ulei de masline sau unt si se acopera si se lasa 20 minute dupa care se afaneaza cu furculita). Dovlecei se curata si se scobesc pastrand miezul. Ceapa tocata marunt se caleste cu usturoiul zdrobit cu lama cutitului apoi se adauga ardeiul tocat, pieptul taiat cubulete si miezul de dovleac bagat la robot. Punem condimente si la sfarsit adaugam rosiile taiate cuburi, mararul si couscousul facut pe jumatate. Dovleceii se sareaza pe dinauntru si apoi se umplu cu compozitia rezultata. Dovleceii se aseaza in tava, se acopera trei sferturi cu supa calda si se acopera cu folie de aluminiu. Dupa vreo 15-20 de minute se indeparteaza folia, se adauga pasta de rosii, marar si se potriveste de sare. Se mai lasa la cuptor sa se rumeneasca deasupra si sa mai scada.   Ceapa se caleste impreuna cu usturoiul, se adauga morcovul apoi carnea, condimentele, pasta de rosii, mararul si la urma couccoucul oparit ca la umplutura 1. Se potriveste umplutura de sare si se umplu dovleceii. Se pregatesc ca mai sus si se servesc cu sana sau lapte batut si marar proaspat.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

iry-gabriela 1

17.07.2012, 21:58

frumoase poze,felicitari!

Sim0na 1

18.07.2012, 20:36

N-am facut niciodata, dar arata foarte bine

andreea_angelo 1

13.11.2012, 17:08

la favorite,fara sa stau pe ganduri

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker