Drob

de ralu_ca in Mancaruri cu carne, 17 Mai 2013 | 31830 vizualizari

 

Interesant este ca pentru drob poti folosi orice fel de carne se doreste, nu-i asa?

 

INGREDIENTE

  • 1,5 - 2 kg maruntaie ( ficat, rinichi, bojoc de porc)
  • 2 piepti pui
  • 10 oua
  • 150 ml ulei
  • 4-5 linguri smantana
  • 1 cutie pate
  • 4 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 2 legaturi marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
  • 1 lingura untura
  • prapor sau foi de placinta
  • 3-4 oua fierte tari
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob:

Maruntaiele si pieptul de pui se spala bine pana apa iese curata, se pun apoi impreuna la fiert in apa cu sare. Taiem ceapa si usturoiul rondele, se toaca marunt mararul si patrunjelul.

Pana se fierbe carnea, se incinge uleiul si se pune ceapa la calit pentru cateva minute. Dupa ce s-a calit ceapa, se stinge focul si adaugam usturoiul. Dupa ce carnea s-a fiert, se scoate si o lasam la racit. O taiem in bucati mai mici, apoi o dam prin masina. Ouale se bat si le amestecam cu smantana.

Punem deoparte cateva linguri din compozitie pentru a turna peste drob, iar restul amestecam cu compozitia din carne, ceapa, usturoi si pate. Se adauga verdeata, amestecam bine si condimentam.

Tapetam tava cu putina untura si asezam praporul si turnam compozitia ( daca nu avem decat foi placinta acestea le ungem cu putin ulei). ( in interior putem aseza oua intregi) acoperim marginile si pe deasupra, apoi ungem cu compozitia de oua si smantana. Introducem la cuptor pentru 45 -50 minute si rezulta produsul numai bun de servit!

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Drob-0
Drob-1
Drob-2
Drob-3
Drob-4
Drob-5
Drob-6
Drob-7
Drob-8
Drob-9
Drob-10
Drob-11
Drob-12

COMENTARII (10)

Rocsi

Rocsi 1

18.05.2013, 21:05

Ce bine arata!

stratulatgeorgiana

stratulatgeorgiana 1

10.04.2014, 14:30

imi ploua in gura

girldandy

girldandy 1

16.04.2014, 10:45

m m m m m ce bun trebuie sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!