Drob de miel pentru Pasti

de mamaieelena in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2012 | 3549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • organe de miel aproape 600 de grame
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 3 legturi de ceapa verde
  • 2 legaturi marar verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 8 oua pentru legatura si 2 fierte
  • sare
  • piper
  • cimbrisor verde 8-10 fire
  • 5 frunze de busuioc verde
  • Aluatul pentru drob;
  • 1 ou
  • sare
  • 1/2 ceasca de cafea cu apa
  • faina
  • 2 linguri ulei
  • margarina pentru uns tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel pentru Pasti:

Se pun organele la fiert spalate si taiate in bucati mai mari in apa cu sare. Toate verdeturile se vor spala si scurge bine dupa care se vor taia marunt fiecare si se pun intr-un vas incapator pentru a putea fi amestecate. Cand organele au fost gata fierte se scurg de zeama, se lasa sa se raceasca si apoi se taie si ele cu cutitul marunt si se pun peste verdeturile gata taiate si pun apoi si ouale crude cele 8 bucati, sarea piperul.

Acum pregatim aluatul pentru drob (in lipsa de prapur): intr-un castronel se sparge oul, se pune sarea, apa, uleiul si se pune faina. Se amesteca bine pana se obtine un aluat bun de intins (nu am masurat cantitatea de faina) Am intins aluatul si am pus in tava de cozonac pe care am uns-o cu margarina.

Cele 2 oua fierte care mi s-au crapat cand le-am fiert pentru vopsit, le-am curatat si taiat in doua. Am pus peste aluatul din tava jumatate din cantitatea de drob apoi am asezat jumatatile de ou fiert si peste restul de drob. Am pus deasupra aluatul care a fost un pic mai mare si am pus la cuptorul incins aproximativ 1 ora poate chiar mai mult.

L-am lasat sa se raceasca dar nu definitiv in tava ca sa-l pot scoate sa nu se rupa.

Pofta buna

 

RETETA IN IMAGINI

Drob de miel pentru Pasti-0
Drob de miel pentru Pasti-1

COMENTARII (30)

mamaieelena

mamaieelena 1

18.04.2012, 17:18

cocolina multumesc

Sim0na

Sim0na 1

18.04.2012, 21:54

mamaieelena

mamaieelena 1

18.04.2012, 22:44

multumesc simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!