Dulceata de ardei iuti

de elucubratiiculinare in Conserve, 11 Oct 2016 | 241 vizualizari

 

Am mai gustat ceva asemănător, dar nu am crezut că este dulceață.  Și acum tot un sos iute-dulce-acrișor l-aș denumi. Înarmată cu mănuși, mască și răbdare m-aș apuca din nou, pentru că nu cred că-mi va ajunge din cantitățile făcute.

 

INGREDIENTE

  • 500 g ardei iuți de preferat roșii
  • 500 g ardei gras roșu, gogoșari sau capia
  • 500 g zahăr
  • 500 g oțet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti:

În primul rând aveți nevoie de mănuși, dacă nu aveți, nu vă apucați de treabă. Spălăm ardei iuți și capia.Se înlătură cotorul, nervurile și semințele, folosindu-ne de un cuțit și o linguriță.

Este nevoie de mult aer, dacă nu se poate lucra afară, măcar lăsați geamul deschis larg.După ce am reușit să termin, am lăsat ustensilele folosite mai mult timp în apă, chiar le-am spălat de mai multe ori.

Am pus de la început un ziar sub tocătorul folosit pentru a stânge mai ușor resturile.Se dau prin mașina de tocat sau la robot.

Se pune la foc zahărul cu oțetul.
După câteva clocote, adăugăm ardeii tocați și amestecăm.
Se lasă la foc mic și se amestecă constant.
Eu am ținut-o aproximativ o oră până a ajuns la consistența dorită.
Se verifică, punând cu o lingurița pe o farfurioară.
E bine de ținut geamul deschis și ușa închisă ( nu chinuiți și restul persoanelor din casă - mai ales copii).

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de ardei iuti-0
Dulceata de ardei iuti-1
Dulceata de ardei iuti-2
Dulceata de ardei iuti-3
Dulceata de ardei iuti-4

COMENTARII (11)

anca_rm

anca_rm 1

12.10.2016, 09:56

dantes

dantes 1

12.10.2016, 11:50

Buna!

Rocsi

Rocsi 1

12.10.2016, 20:36

Faina!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!