Dulceata de capsuni

de Miha in Dulceata / Gem, 18 Iun 2011 | 2953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg capsuni
  • ~500 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

De regula nu fac dulceata sau gem. Pentru cat mananc eu si numai eu :))  imi ajung borcanele primite de la mama sau de la mama soacra. :)))

Anul trecut am facut gem de capsuni, anul acesta am zis sa fac dulceata, acestea fiind exceptiile care intaresc regula, cum se spune.

Drept sa spun nu stiam exact care e diferenta intre dulceata si gem. Pana la urma, ajungand la Maniacu' via Gabi :)) am inteles ca ar fi vorba doar de consistenta, la dulceata fructele ramanand intregi. Cantitatea de zahar difera in functie de cat de dulci sunt fructele si (evident!) de preferinta fiecaruia. Desi am gasit si retete cu proportia 1:1 eu am preferat cu zahar mai putin, astfel ca la 1 kg de capsuni am folosit ~500 g zahar.

Capsunile bine spalate si curatate de codite se pun la fiert la foc foarte mic. Pentru inceput amestecam foarte putin, pana isi lasa zeama. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si amestecam usor cu o lingura de lemn, sa nu sfaramam fructele. Din cand in cand curatam spuma de la suprafata si amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei.

Fierbem dulceata pana obtinem consistenta dorita. Pentru a ne da seama de consistenta scoatem din cand in cand cate putin pe o farfurie, pentru ca atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult.

Fiind pentru uz curent nu m-am complicat cu borcane, cu sterilizare... Dar, pentru cine doreste sa pastreze dulceata mai multa vreme, se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se lasa sa se raceasca.

Asa-i ca nu e complicat? :))

 

COMENTARII (29)

diaconta 1

19.06.2011, 21:17

Miha da' la voi nu se gaseste?

Miha 1

20.06.2011, 10:15

Dia, se gaseste cand si cand, iar atunci cand se gaseste e pazit!

MotanLaOale 1

20.06.2011, 15:32

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S