Dulceata de capsuni

de ryta in Dulceata / Gem, 9 Iun 2014 | 1012 vizualizari

 

intotdeauna fac portie dubla si imi ies 7-8 borcanele de 400 g

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de capsuni
  • 1 kg de zahar
  • 500 ml apa
  • o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Se curata capsunile si se spala.Separat se face un sirop din apa si zahar si se lasa la foc pana se topeste zaharul.Cand s-a topit zaharul se pun si capsunile si se lasa la foc mic.Dupa ce au fiert cca 1 ora jumatate se adauga lamaia taiata cubulete.Se mai fierbe inca o ora si se face testul ptr a vedea daca este gata fiarta dulceata si anume se ia cu lingura de lemn cateva picaturi din dulceata si se picura pe o farfurie si daca picaturile nu se preling atunci cand intorci farfuria este gata dulceata.Se opreste focul si se pune dulceata fierbinte in borcane, se pun capacele si se intorc borcanele cu capacele in jos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de capsuni 325447
retete culinare - Dulceata de capsuni 325448
retete culinare - Dulceata de capsuni 325449
retete culinare - Dulceata de capsuni 325450
retete culinare - Dulceata de capsuni 325451
retete culinare - Dulceata de capsuni 325452
retete culinare - Dulceata de capsuni 325453

COMENTARII (5)

Rocsi 1

09.06.2014, 20:36

Foarte buna!

ryta 1

09.06.2014, 21:05

multumesc

MotanLaOale 1

09.06.2014, 21:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: