Dulceata de capsuni cu ghimbir

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 18 Iun 2015 | 435 vizualizari

 

Pentru ca productia proprie de anul acesta a batut recordul, pe langa clasica dulceata,am combinat capsunii si cu alte arome. Astfel, am facut aceasta minunata dulceata cu ghimbir. Combinatia capsuni-ghimbir este grozava,merita s-o incercati. Aroma de ghimbir da un plus de savoare dulcetei, iar gustul dulce-picant e inconfundabil. Aceasta dulceata va merge de minune la iarna si alaturi de o friptura.

 

INGREDIENTE

  • 3kg capsuni,
  • 1kg zahar,
  • 100-200g ghimbir proaspat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni cu ghimbir:

Capsunii se spala si se curata de codite. Se pun la fiertcu o cana de apa intr-o cratita speciala pentru dulceata. Se fierb pana siropul incepe sa scada si sa se ingroase. In acest moment se adauga zaharul.

Ghimbirul se curata si se da pe razatoarea mare. Dupa ce zaharul s-a topit si dulceata incepe sa se lege,se adauga ghimbirul.

Cand dulceata e destul de legata se ia de pe foc si, fierbinte, se pune in borcane sterilizate. Se inchid ermetic cu capace si se pun in paturi pana se racesc complet api se depoziteaza in camara.

            

 

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

18.06.2015, 23:08

Buna !!!!

Panacris 1

19.06.2015, 12:13

mirela0911 1

21.06.2015, 16:26

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: