Dulceata de catina

de ianculubita in Dulceata / Gem, 15 Sep 2011 | 9576 vizualizari

 

Pentru ca am citit aici un articol interesant despre catina,va dau si eu o reteta de dulceata
Dupa cum v-am spus,am fost plecata in Franta intr-un orasel superb de munte;acolo este raiul pe pamant dar nimeni nu stie despre aceste vitamine naturale care cresc si se usuca tot acolo;de unde credeti ca am adunat catina??din zona care delimiteaza casele,adica mai pe romaneste din "gardurile"oamenilor;nu au garduri de scandura,ciment sau alte materiale ca la noi,ci pur si simplu un gard extraordinar de frumos de catina;tot pe strazi am mai vazut si tufe mari de rozmarin de care nimeni nu stie nimic,tufe de levantica,pomi cu rodii si alte fructe pe care nu le stiu iar prin padure,nu va imaginati cate am gasit; sa nu va imaginati ca toate acestea sunt poluate,fiind pe strada;nici vorba,masinile nici nu se aud cand circula.Cateva cuvinte despre aceasta dulceata; daca aceste bobite au aceeasi culoare si coapte si crude,le-am cules la gramada;abia la fiert se vad care au fost crude,dar va asigur ca tot delicioasa si sanatoasa este.

 

INGREDIENTE

  • 1kg de catina
  • 1kg de zahar
  • 1lamaie
  • 1baton de vanilie
  • 3cani cu apa
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de catina:

Am facut un sirop putin mai gros din zahar,apa si batonul de vanilie(l-am scos la sfarsit) apoi am adaugat catina curatata si spalata. Am lasat focul mare 15-20 min iar la sfarsit am adaugat zeama de lamaie. Am pus fierbinte in borcane si le-am adus acasa.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de catina 125306
retete culinare - Dulceata de catina 125307
retete culinare - Dulceata de catina 125308
retete culinare - Dulceata de catina 125311
retete culinare - Dulceata de catina 125316

COMENTARII (17)

ianculubita 1

15.09.2011, 21:21

da Bunica,fiecare bobita trebuie curatata(adevarata pedeapsa),si un raspuns pentru Kamy,da cresc in ciorchine mari cu alte ciorchine mai mici si se intind ca niste plante agatatoare

diaconta 1

15.09.2011, 21:42

ce frumusete de cartier dar si cata munca cu aceasta dulceata dar merita,fiecare lingurita e o portie de sanatate

jolygina 1

16.09.2011, 09:34

se vede ca nu-i la noi arata super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21