Dulceata de cirese amare

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 30 Ian 2013 | 2035 vizualizari

 

Am invatat de la bunicile mele sa fac dulceata si sa am tot timpul asa ceva in casa.Sa zicem ca am ramas pe stil vechi,va servesc cu o dulceata si-un pahar de apa rece si stam la o discutie,mai ales ca mie nu-mi place cafeaua.

 

INGREDIENTE

  • o farfurie adanca,plina varf cu cirese amare,fara samburi
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Se spala ciresele se scot samburii si se pun in cratita cu 1 kg. de zahar. Se lasa pana a doua zi sa se topeasca zaharul. Se pune la fiert cu focul mic si se ia spuma formata din cand in cand. Se incearca daca este gata punand pe o farfurie un pic de dulceata si daca dupa lingurita pica picatura la interval mai rar una de alta este gata legata. Se da cratita de pe foc, se uda un servet si se acopera cratita cu el, se lasa sa se raceasca si apoi se pune in borcane si se inchid ermetic.

 

COMENTARII (16)

Rocsi 1

30.01.2013, 19:48

Ce mai mancam in copilarie.Era grozava imi amintesc

Doralinda 1

31.01.2013, 15:06

imi dai si mie un borcanel?!!!! imi aduc aminte, cand eram copii, mergeam la cules si trebuia sa scoatem noi samburii, nu bunica, si ne ajuta sa facem singuri dulceata( eu cu verisorii mei)...ce vremuri!!

Constelatialeu 1

31.01.2013, 16:05

doralinda.Unul cred ca mai am,dar il partim.Vorba aia ''dar din dar se face rai''.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!