Dulceata de coacaze

de iry-gabriela in Dulceata / Gem, 13 Iul 2017 | 2096 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 căni de coacaze
  • 4 cani de zahăr
  • 1 cana de apă,
  • 1/2 lămâie tăiată cuburi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze:

Pentru început, am cules coacazele (pe care le am in grădină), le-am curățat de codițe (o operație destul de migăloasă, buna pentru cei ca au rabdare), după care le-am spalat si le-am pus intr-o oală.
Peste acestea, am adăugat zahărul si cana de apă, le-am mai lăsat o ora după care am pus oala pe foc pentru a fierbe.
La final, am adăugat si lămâia tăiată cuburi.
Când a început să fiarbă si s-a format spuma, am indepartat-o si am amestecat din cand în când.
Am lasat-o la fiert o oră și jumătate, după care am luat din zeama închegată cu o lingură de lemn si am pus-o într-o farfurie. Am înclinat ușor farfuria, iar daca zeama se prelinge usor, o mai lăsăm pe foc, iar dacă se prelinge mai greu sau deloc, atunci dulceața este gata.
Eu nu pun niciodată dulceața caldă in borcane, dar am grijă să fie borcanele proaspăt spălate si chiar calde. Se pun capacele si se depozitează in cămară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

iry-gabriela 1

13.07.2017, 18:16

Este o dulceață dulce acrișoara,bună de servit cu papanasi😉😉😉😉😉

Rocsi 1

13.07.2017, 20:00

Chiar nu am mancat niciodata, dar sigur a iesit foarte buna!

Rahela Velicu 1

15.07.2017, 18:18

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui