Dulceata de gutui

de papabundetot in Dulceata / Gem, 27 Oct 2013 | 6953 vizualizari

 

Am primit de la o colega de serviciu o plasa plina cu gutui BIO crescute in curtea mamei ei,foarte mari,frumoase si aromate si desi imi plac foarte mult sa le mananc asa erau parca prea multe si nu faceam fata :) asa ca am decis sa fac o dulceata din ele.Am primit de la o prietena draga Gina,o reteta pentru dulceata si plecand de la reteta ei,am facut o super dulceata de gutui,aromata si exact pe gustul meu.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 3,6 kg gutui (taiate cubulete)
  • 1,6 kg zahar
  • 600 ml apa
  • 4 stelute de anason
  • 4 batoane de scortisoara
  • 6 cuisoare
  • zeama de la 2 lamai
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile pe care le-am avut au cantarit muult mai mult,cantitatea prezentata mai sus este strict fruct taiat cuburi mici.
Am pus o oala mare cu apa si zaharul la foc,stelutele de anason,batoanele de scortisoara,zeama de lamaie si cuisoarele si le-am lasat sa fiarba pana cand s-a format un sirop grosut,

Am pus apoi si cubuletele de fruct peste sirop si am lasat la foc pana cand gutuile si-au schimbat culoarea si s-au inmuiat,si siropul a mai scazut.

Am scos apoi batoanele de scortisoara,anasonul si cuisoarele din dulceata si am pus minunea de dulceata in borcane.

Merita sa o incercati ca este foarte aromata,dar nu foarte dulce.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de gutui 272535
retete culinare - Dulceata de gutui 272536
retete culinare - Dulceata de gutui 272537
retete culinare - Dulceata de gutui 272538

COMENTARII (12)

diaconta 1

27.10.2013, 20:31

aromata si buna

papabundetot 1

28.10.2013, 09:23

Panacris 1

28.10.2013, 09:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D