Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Curatam pepenele de coaja verde si il feliem.
Indepartam miezul, pastrand pe coaja aproximativ un centimetru.
Taiem cojile in cuburi potrivit de mari si le fierbem pentru 30-40 de minute.
Le scurgem apoi de zeama, le lasam sa se raceasca si presaram deasupra zaharul.
Le pastram la rece pana a doua zi.
Le punem apoi sa fiarba la foc potrivit, pana ce siropul format ajunge la consistenta dorita.
Adaugam sucul de lamaie si continuam fierberea inca 10-15 minute aproximativ.
Dulceata fierbinte o turnam in borcanele curate si le strangem bine capacele.
Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.
Pofta buna!
1
Sucul de lamaie are rolul de a pastra culoarea si consistenta miezului de pepene.
2
Este foarte important ca siropul de apa si zahar sa se fiarba la foc mic pentru a evita caramelizarea acestuia si implicit culoarea maronie
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult