Dulceata de piersici cu vanilie, whisky si apa de flori de portocal

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 16 Iul 2020 | 2428 vizualizari

 

Anul acesta am vrut să experimentez dulceața de piersici în combinație cu diverse mirodenii și arome: vanilie, whisky și apă de flori de portocal. Am pregătit-o special pentru acest tort de vară și a ieșit o bunătate. Are o aromă deosebită, e ca și când te-ai bucura de un apus de soare de vară.

Retete de vara

 

INGREDIENTE

  • 600 g piersici (fără pielițe și sâmburi),
  • 250 g zahăr tos,
  • 2 linguri zahăr brun Demerara,
  • 4 linguri whisky,
  • Un vârf de linguriță pudră de vanilie Bourbon,
  • 1 linguriță apă de flori de portocal,
  • 100 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de piersici cu vanilie, whisky si apa de flori de portocal:

  

Se spală piersicile, se curăță de pieliță și li se scot sâmburii. Se taie cubulețe.

Se pun într-un castron și se adaugă zahărul tos, whisky, vanilia, zahărul Demerara și apa de flori de portocal. Se lasă așa la infuzat aprox 1 h, cât să-și lase ele sucul și să se îmbine toate aromele.

Se pun la fiert într-o cratiță, împreună cu apa. Se fierb pe foc mic, până se leagă, amestecând des și îndepărtând  spuma formată.

Când dulceața este legată (un strop din sirop pus pe o farfurie trebuie să nu curgă, ci să alunece ca o mărgea), se dă de pe foc, se lasă la răcorit și se toarnă în borcan.

Fiind în cantitate mică, a fost gata în aprox 15-20 de minute (din momentul în care a început să fiarbă).

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/07/dulceata-de-piersici-cu-vanilie-whisky.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de piersici cu vanilie, whisky si apa de flori de portocal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine