Dulceata de portocale

de Toamna07 in Dulceata / Gem, 18 Ian 2013 | 2827 vizualizari

 

Pentru iubitorii de dulceturi fine si deosebite va prezint o reteta de dulceata de portocale.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 3 portocale mari
  • zeama de la o lamaie
  • 1 kg de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de portocale:

Se aleg 3 portocale de dulceata,cu coaja groasa si mari.Se rad de coaja galbena,dar nu de tot,si se pun sa stea doua zile in apa rece la frigider.
Se pun apoi la fiert in apa curata,pana ce pot fi usor strapunse cu furculita.

Se dau deoparte si se pun in apa rece o ora.Se scot,se scurg de apa se taie in felii potrivit de groase,apoi in bucati potrivit de mari si se indeparteaza samburii.

Se pune pe foc mic cratita in care o sa facem dulceata cu 1 kg de zahar si 400 ml apa.Se tine pana se topeste zaharul,se da apoi la foc iute,se ia spuma la primele clocote,si se lasa sa fiarba pana se leaga bine siropul.
Se da cratita la o parte de pe foc,se pun bucatile de portocala,se lasa sa stea asa 10 minute,se pune iarasi pe foc iute si se lasa sa fiarba,amestecand din cand in cand,pana se leaga cat trebuie.
Daca se formeaza spuma se aduna.
La ultimele clocote se pune zeama de lamaie .
Se da la o parte si se toarna in borcane.

Preparata in acest fel,dulceata nu va avea nici un pic de amareala de la coaja.

Dulceata este incredibil de parfumata,aromata si delicioasa.:)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de portocale 198589
retete culinare - Dulceata de portocale 198590
retete culinare - Dulceata de portocale 198591
retete culinare - Dulceata de portocale 198592
retete culinare - Dulceata de portocale 198593
retete culinare - Dulceata de portocale 198594

COMENTARII (15)

Rocsi 1

19.01.2013, 19:06

Ce deliciu

Toamna07 1

21.01.2013, 17:08


Mii de multumiri!

mamaieelena 1

22.01.2013, 09:02

cred ca e deosebit de parfumata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S