Dulceata de portocale

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 25 Ian 2014 | 4284 vizualizari

 

Am facut pentru prima data aceasta dulceata. Am gasit foarte multe variante de a o pregati, fie doar din coaja portocalei, fie doar din fructul propriu zis, prin diferite modalitati care cereau mult timp, datorita pielitii albe si a gustului sau amarui. Am ales varianta proprie, care combina si coaja si fructul. Este, insa, gustoasa oricare ar fi alegerea!

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de portocale
  • 1,5 kg zahar
  • 400 ml apa
  • sucul proaspat de la o lamaie
  • optional: un praf de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de portocale:

Am procedat astfel: cu ajutorul unui peeler am ras coaja portocalelor (spalate bine in prealabil), pe cat de subtire posibil, fara partea alba intrucat aceasta va face ca dulceata sa fie amara. Apoi, am curatat portocalele si de pielita alba (cu ajutorul unui cutit), le-am taiat in felii si ulterior in cuburi potrivit de mari. Daca este necesar, se scot si samburii. Aici nu a fost cazul.

Cei 400 de ml de apa ii punem la fiert impreuna cu zaharul, pana ce acesta se topeste integral. Adaugam apoi cuburile de portocala si le lasam sa fiarba la foc mic, adunand spuma cand aceasta se formeaza. In principiu, cand siropul rezultat scade la jumatate din cantitatea initiala, dulceata este gata de pus in borcane. Insa, daca se doreste o alta consistenta, se verifica treptat.

Inainte de a opri focul, adaugam sucul de lamaie si praful de scortisoara.

Dulceata o turnam in borcane curate, fierbinte fiind. Strangem bine capacele si le asezam cu baza in sus pentru 10 minute. Le lasam sa se raceasca, dupa care le putem depozita in locul dorit.

Au rezultat 3 borcane de 800 ml, pline cu dulceata.

 

TIPS-URI

1

Recomand ca pielita alba sa se curete imediat ce am ras coaja, deoarece in caz contrar se va usca si se va curata mai greu.

2

Personal, am maruntit coaja de portocala cu ajutorul robotului de bucatarie, insa daca as repeta dulceata, as alege sa o pastrez fasii.

3

Desi este foarte gustoasa si in aceasta combinatie, pe viitor voi separa coaja de fruct, si voi incerca ambele variante de dulceata.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de portocale-0
Dulceata de portocale-1
Dulceata de portocale-2
Dulceata de portocale-3
Dulceata de portocale-4
Dulceata de portocale-5
Dulceata de portocale-6
Dulceata de portocale-7

COMENTARII (16)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

25.01.2014, 17:45

Rocsi

Rocsi 1

25.01.2014, 20:36

Cred ca a iesit o nebunie

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

25.01.2014, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!