Adica cu tot cu samburi si eventual cu viermisori? N-am mancat niciodata cu prunele intregi, iar cu apa asta de var nu stiu care e faza, cum se face sau cum se foloseste...stiu ca si la dulceata de nuci se mai foloseste.
Nu stiu ce sa zic, stiu ca se zice ca la dulceata trebuie sa fie fructele intregi, dar n-ai cum sa le lasi intregi la toate, mai ales ca unele se fac praf dupa ce le fierbi, iar la fructe gen gutuie, para, pepene, portocala chiar nu-mi inchipui cum ai putea sa le lasi intregi.
Le cureti cu un cutit foarte ascutit , tai cat mai subtire coaja, e mai migalosa treaba, dar rezultatul final e foarte bun.Iar in locul samburelui poti sa pui miez de nuca din asta crud....asa facea bunica mea, mie mi-a fost lene sa fac....
Bravo bravo!! Nu stiu cum sta treaba cu pielita sau cu apa de var...eu stiu ca este grozava dulceata de prune si-mi place cu putina scortisoara Oricum, Leoaica este mare specialista...
Da, pare migaloasa treaba Cleme. Era vorba sa o fac si eu cu nuci asa cum spui tu pt ca asa ma invatase Merisor, dar n-am avut nuci. Oricum, eu zic ca tot dulceata e... am lasat fructele ba intregi, ba jumatati, ba praf...fiecare cum s-a desfacut...probabil ca sunt mai multe feluri de dulceata...ba cu nuci, ba fara...eu zic ca nu e reteta batuta-n cuie...