Dulceata de prune

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 9 Sep 2016 | 5829 vizualizari

COMENTARII (25)

Constelatialeu 1

09.09.2016, 17:09

Eu stiam ca pentru dulceata prunele s etin in apa de var, ca sa ramana intregi, astfel arata ca un gem...eu asa stiu....

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 17:13

Adica cu tot cu samburi si eventual cu viermisori? N-am mancat niciodata cu prunele intregi, iar cu apa asta de var nu stiu care e faza, cum se face sau cum se foloseste...stiu ca si la dulceata de nuci se mai foloseste.

Constelatialeu 1

09.09.2016, 17:15

Cureti de coaja, scoti samburele si apoi se tin in apa de var cateva ore, apoi se fierb in sirop...eu asa stiu dulceata de prune...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 17:15

Nu stiu ce sa zic, stiu ca se zice ca la dulceata trebuie sa fie fructele intregi, dar n-ai cum sa le lasi intregi la toate, mai ales ca unele se fac praf dupa ce le fierbi, iar la fructe gen gutuie, para, pepene, portocala chiar nu-mi inchipui cum ai putea sa le lasi intregi.

Constelatialeu 1

09.09.2016, 17:16

Apa de var , se stinge varul cu apa se lasa sa se limpezeasca si in apa aia care se tin prunele...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 17:16

Pai si cum le cureti tu de coaja pt ca eu abia le-am curatat asa oparite...

Constelatialeu 1

09.09.2016, 17:21

Le cureti cu un cutit foarte ascutit , tai cat mai subtire coaja, e mai migalosa treaba, dar rezultatul final e foarte bun.Iar in locul samburelui poti sa pui miez de nuca din asta crud....asa facea bunica mea, mie mi-a fost lene sa fac....

simona72 1

09.09.2016, 17:54

Bravo bravo!! Nu stiu cum sta treaba cu pielita sau cu apa de var...eu stiu ca este grozava dulceata de prune si-mi place cu putina scortisoara Oricum, Leoaica este mare specialista...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 18:21

Da, pare migaloasa treaba Cleme. Era vorba sa o fac si eu cu nuci asa cum spui tu pt ca asa ma invatase Merisor, dar n-am avut nuci. Oricum, eu zic ca tot dulceata e... am lasat fructele ba intregi, ba jumatati, ba praf...fiecare cum s-a desfacut...probabil ca sunt mai multe feluri de dulceata...ba cu nuci, ba fara...eu zic ca nu e reteta batuta-n cuie...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 18:21

Mulțumesc, Simo!

Merisor 1

09.09.2016, 19:02

Arata bine si cred ca e tare buna!

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 19:08

Mulțumesc, Merisor!

Bya Ralu 1

09.09.2016, 19:36

buna

Ina 1

09.09.2016, 19:40

Cred ca maine am sa fac si eu, ca inca am prune in pomi...

Ina 1

09.09.2016, 19:44

Apa de var ajuta si sa nu se storceasca fructele la fiert. Se foloseste si la piersici, din cate stiu...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 20:34

Multumesc, Bya!

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 20:35

Multumesc, Ina, pt info, dar nu stiu sigur daca as manca asa ceva

Rocsi 1

09.09.2016, 21:21

Este foarte buna dulceata de prune. Mie una imi place si o folosesc des si in deserturi!

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 21:26

Multumesc, Rocsi!

Rahela Velicu 1

09.09.2016, 22:45

MotanLaOale 1

09.09.2016, 23:15

mirela0911 1

10.09.2016, 10:38

Foarte buna!

CameliaR 1

10.09.2016, 10:41

Yamyyy, ce dulceata faina!

Gherca Daniela 1

10.09.2016, 11:06

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:04

O minunatie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu aroma de menta