Dulceata de prune

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 9 Sep 2016 | 5829 vizualizari

 

A iesit o dulceata tocmai buna de intins pe paine in sensul ca nu este nici prea lichida, nici prea tare. Perfecta - as putea spune :D
Am umplut 24 de borcane de 400 g.

 

INGREDIENTE

  • 12 kg prune Stanley;
  • apa pentru oparit prunele;
  • 5 kg zahar;
  • 2,5 l apa pentru sirop.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Se pune apa la fiert intr-o cratita mare, iar intre timp se spala prunele. Cand apa da in clocote, se oparesc prunele, putine cate putine, tinandu-le cateva minute in apa fierbinte, apoi se scot  pe o tava si se lasa sa se raceasca.

Zaharul se fierbe in 2,5 l apa pana cand se leaga, iar intre timp se ia pielea de pe prune si li se scot samburii. 

Se pun prunele curatate impreuna cu siropul la fiert intr-un tuci pana cand dulceata scade si, eventual incepe sa se lipeasca de tuci. Trebuie sa ramana putin lichida. Puteti pune o lingura de dulceata pe farfurie ca sa vedeti cat de lichida va ramane dupa ce se raceste. Daca ramane prea lichida, se mai fierbe putin.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi si se umple pe jumatate o tava cu apa.

Se pune dulceata fierbinte in borcane de 400 g, li se pun capacele, apoi se baga la cuptor in tava cu apa calda timp de circa 40 de minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor sau se baga intr-o patura pentru 2-3 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

CameliaR 1

10.09.2016, 10:41

Yamyyy, ce dulceata faina!

Gherca Daniela 1

10.09.2016, 11:06

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:04

O minunatie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu aroma de menta