Dulceata de sfecla rosie

de Valclaudia in Dulceata / Gem, 19 Oct 2012 | 2008 vizualizari

 

reteta am preluat-o de la Bunica. Sarumana,Buni! Multumesc pentru idee....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg sfecla rosie
  • 1 kg zahar
  • 1 l apa
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de sfecla rosie:

Am pus apa la fiert cu zaharul pana s-a facut sirop ( de consistenta mierii).

In acest sirop am adaugat coaja si miezul lamaii taiate marunt.

Intre timp am curatat si taiat sfecla la dimensiunile potrivite pentru dulceata.

Am adaugat sfecla in sirop, si am asteptat (mult si bine) sa se ingroase.

Rezultatul insa, a intrecut toate asteptarile mele si ale familiei! E o dulceata excelenta!!!

Spor la treaba, bucatarasi! Merita sa o incercati! :)

 

TIPS-URI

1

Dulceata mea nu are culoarea pe care am vazut-o in poze la Bunica. Cred ca sfecla n-a fost la fel de inchisa la culoare. Ori poate eu am fiert-o mult mai mult.....

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de sfecla rosie 183095
retete culinare - Dulceata de sfecla rosie 183096
retete culinare - Dulceata de sfecla rosie 183097
retete culinare - Dulceata de sfecla rosie 183098
retete culinare - Dulceata de sfecla rosie 183099
retete culinare - Dulceata de sfecla rosie 183100
retete culinare - Dulceata de sfecla rosie 183101
retete culinare - Dulceata de sfecla rosie 183102

COMENTARII (12)

Rocsi 1

19.10.2012, 20:50

Gata ai si facut?As gusta macar de curiozitate

Lau 1

19.10.2012, 21:11

am sa fac si eu

Valclaudia 1

19.10.2012, 21:21

Repet si eu reteta; voi tripla, probabil cantitatile pentru ca prea ne-a luat prin surprindere rezultatul... Buni stie ce spun! E delicioasa!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L