Dulceata de smochine

de vero_closca in Sirop / Compot, 23 Apr 2010 | 5007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg smochine
  • 1 kg zahar
  • 1 cana apa
  • sucul de la o lamaie
  • cateva frunze de indrusaim
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

se spala si se usuca smochinele.din zahar si apa se prepara un sirop care se fierbe la foc mic ,se adauga smochinele intreci si se fierbe totul pana se leaga bine siropul.spre final se adauga sucul de lamaie si frunzele de indrusaim.cand siropul este bine legat(incerci pe o farfurie,daca siropul ramane ca un bob inseamna ca e gata) torni dulceata fierbinte in borcane(inlaturand frunzele de indrusaim),capsezi borcanele si le intorci cu fundul in sus.este foarte buna cu clatite,vara...cu un pahar de apa rece.

 

COMENTARII (2)

silvi0ara 1

23.04.2010, 11:14

O delicatesa.

Dana Cristea - pusikmea 1

23.04.2010, 17:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D