Dulceata de trandafiri

de laura_n in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 5139 vizualizari

 

Va spun de la bun inceput, este prima data cand fac dulceata de trandafiri.
Credeam ca nu imi place dulceata sau siropul de trandafiri. Acum vreo 3 ani, in vacanta, am cumparat un borcanel cu dulceata de trandafiri. Era odioasa...mirosea destul de tare, simteam in gura un gust de chimical...in fine, nu mi-a placut. Mi s-a parut extrem de ...grea, artificiala!
Anul acesta insa...de la mama din gradina, am primit florile minunate de trandafir.
De la Gabitu, Papa Bun, am pornit cu dorinta arzatoare sa fac dulceata. Arata minunat dulceata facuta de ea.
Si am boscorodit-ooo, si am boscorodit-o si la telefon, si pe FB, ca mult a fost de munca la ales, spalat si curatat petalele delicate. Si stiu ca o s-o boscorodesc si la anul, si ori de cate ori o sa mai fac dulceata, dar tot ei, draga de ea, ii multumesc pentru reteta si indicatii! :))))
Multu mama pentru florile parfumate, multu Gabitule pentru reteta si sprijin.
Un deliciu, un parfum aceasta dulceata!

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg zahar alb
  • - 500 ml apa plata
  • - un castronel cu petale curatate (aproximativ 70 flori)
  • - 2-3 feliute lamaie
  • - borcanele curate si sterilizate
  • pentru petale: 1 lingurita sare de lamaie + 1 lingura zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Intr-un vas, punem la fiert apa cu zaharul. Amestecam cu lingura din lemn, pana se topeste zaharul. Apoi lasam la fiert aproximativ 45- 50 minute, pana cand se leaga un sirop ce aluneca mai greu pe lingura. Cand amestecam cu lingura, se simte ce e legat, se amestecam mai greu.

Florile trebuie spalate usor, scoatem petalele, apoi indepartam zona alba de pe fiecare petala. Repet, este o operatiune extrem de migaloasa, dar in final, se merita efortul. Eu am boscorodit-o pe Gabi si parca a trecut altfel operatiunea :))))))

Asadar, petalele spalate si curatate se framanta cu o lingurita de sare de lamaie si o lingura de zahar. Framantam bine petalele ca sa se inmoaie. Eu am adaugat si cateva petale rosii de trandafir, pentru contrast. Lasam un timp sa se inmoaie petalele, apoi le strangem bine cu pumnul, le stoarcem usor, apoi le adaugam peste siropul de zahar, amestecam usor. Adaugam si feliutele de lamaie, si mai lasam la fiert cateva minute, apoi inchidem focul.

Transferam dulceata in borcanele, le stergem de eventuale picaturi de dulceata, apoi le punem sub un prosop si le lasam la racit. Le etichetam si le depozitam in camara.

Este un deliciu de dulceata!

Multumesc inca o data, Gabitule! :x :x

TIPS-URI

1

folositi trandafiri de dulceata, parfumati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (26)

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 15:46

vaii ce minunatiii ador dulceata de trandafiri,Big like

Panacris 1

22.05.2016, 17:56

kytz 1

15.05.2017, 17:13

Doamne....ce culoareeeeee , ce impact pe retină! Nu mai zic de papilele gustative care s-au răsfățat cu ceva atât de bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura