Dulceata de trandafiri

de laura_n in Dulceata / Gem, 21 Iun 2015 | 971 vizualizari

 

Va spun de la bun inceput, este prima data cand fac dulceata de trandafiri.
Credeam ca nu imi place dulceata sau siropul de trandafiri. Acum vreo 3 ani, in vacanta, am cumparat un borcanel cu dulceata de trandafiri. Era odioasa...mirosea destul de tare, simteam in gura un gust de chimical...in fine, nu mi-a placut. Mi s-a parut extrem de ...grea, artificiala!
Anul acesta insa...de la mama din gradina, am primit florile minunate de trandafir.
De la Gabitu, Papa Bun, am pornit cu dorinta arzatoare sa fac dulceata. Arata minunat dulceata facuta de ea.
Si am boscorodit-ooo, si am boscorodit-o si la telefon, si pe FB, ca mult a fost de munca la ales, spalat si curatat petalele delicate. Si stiu ca o s-o boscorodesc si la anul, si ori de cate ori o sa mai fac dulceata, dar tot ei, draga de ea, ii multumesc pentru reteta si indicatii! :))))
Multu mama pentru florile parfumate, multu Gabitule pentru reteta si sprijin.
Un deliciu, un parfum aceasta dulceata!

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg zahar alb
  • - 500 ml apa plata
  • - un castronel cu petale curatate (aproximativ 70 flori)
  • - 2-3 feliute lamaie
  • - borcanele curate si sterilizate
  • pentru petale: 1 lingurita sare de lamaie + 1 lingura zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de trandafiri:

Intr-un vas, punem la fiert apa cu zaharul. Amestecam cu lingura din lemn, pana se topeste zaharul. Apoi lasam la fiert aproximativ 45- 50 minute, pana cand se leaga un sirop ce aluneca mai greu pe lingura. Cand amestecam cu lingura, se simte ce e legat, se amestecam mai greu.

Florile trebuie spalate usor, scoatem petalele, apoi indepartam zona alba de pe fiecare petala. Repet, este o operatiune extrem de migaloasa, dar in final, se merita efortul. Eu am boscorodit-o pe Gabi si parca a trecut altfel operatiunea :))))))

Asadar, petalele spalate si curatate se framanta cu o lingurita de sare de lamaie si o lingura de zahar. Framantam bine petalele ca sa se inmoaie. Eu am adaugat si cateva petale rosii de trandafir, pentru contrast. Lasam un timp sa se inmoaie petalele, apoi le strangem bine cu pumnul, le stoarcem usor, apoi le adaugam peste siropul de zahar, amestecam usor. Adaugam si feliutele de lamaie, si mai lasam la fiert cateva minute, apoi inchidem focul.

Transferam dulceata in borcanele, le stergem de eventuale picaturi de dulceata, apoi le punem sub un prosop si le lasam la racit. Le etichetam si le depozitam in camara.

Este un deliciu de dulceata!

Multumesc inca o data, Gabitule! :x :x

 

TIPS-URI

1

folositi trandafiri de dulceata, parfumati.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de trandafiri 387384
retete culinare - Dulceata de trandafiri 387385
retete culinare - Dulceata de trandafiri 387386
retete culinare - Dulceata de trandafiri 387387

COMENTARII (25)

Ina 1

26.06.2015, 14:35

Bai, urato, eu acum vad ce scrie pe etichete

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 15:46

vaii ce minunatiii ador dulceata de trandafiri,Big like

Panacris 1

22.05.2016, 17:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59