Durere

de stelianaioana in Prajituri, 28 Iul 2009 | 65020 vizualizari

 

este foarte buna,pacat ca nu am o poza sa o si vedeti.

 

INGREDIENTE

  • Ingredinte pentru foi:
  • 8 albusuri
  • 16 linguri zahar
  • 250 grame nuca macinata
  • 3 linguri faina
CREMA
  • 8 galbenusuri
  • 16 linguri zahar
  • 2-3 linguri lapte
  • 2-3 linguri faina
  • 250 grame unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Durere:

FOILE: se bat spuma albusurile cu 16 linguri zahar,dupa care se adauga nuca macinata pe rand si faina .Se formeaza un aluat subtire ca de blat se imaprte in 4 portii.In tava se pune foaie pentru copt si se pune o portie din aluat.Pe rand in felul acesta se coc foile.Cand se scot foile de la cuptor sa se scoata repede din tava pentruy ca de nu se prinde hartia de ele.

CREMA:8 galbenusuri cu 16 linguri zahar se pun pe foc,pe bain marin.Se tin pana se topeste zaharul dupa care se adauga 2-3 linguri de lapte si faina.Se mai tine dupa aceea cam 10 minute pe aburi.Se i-a de pe foc si se raceste.Dupa ce s-a racit se adauga treptat 250 grame de unt.

Se i-a cate o foaie si se umple cu crema.pe deasupra se poate sa foarte putina crema si sa presari nuca macinata sau chiar taiata marunt si prajita.

POFTA BUNA!!!

 

COMENTARII (26)

Rux 1

04.09.2013, 23:17

Nu stiu de ce...dar eu i-as spune..PLACERE

Bya Ralu 1

04.09.2013, 23:17

de ce se numeste "durere"?

dantes 1

05.09.2013, 07:10

Durere? nu cred

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21