e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf feric-ita

de ionix in Salate, 7 Apr 2010 | 1719 vizualizari

 

Cantitatile se adapteaza in functie de gusturi.. iar ceea ce are deosebit salata asta, este patrunjelul proaspat de primavara.. ah, traducerea a ceea ce scrie pe salata este: "Paste fericit!" lool

 

INGREDIENTE

 
  • 5 cartofi potriviti
  • 250 g mazare
  • 3 morcovi
  • 150 g masline verzi
  • ½ dintr-o telina mica
  • 1 pastarnac
  • 1 piept mare de pui
  • O legatura de patrunjel
  • 1 borcan cu castraveti in otet
  • 1 borcan cu gogosari in otet
  • Maioneza din 4 galbenusuri
  • Sare, piper
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf feric-ita:

 

Cartofii se curata de coaja,  pastarnacul si morcovii se curata de coaja, telina se curata de coaja si pieptul se curata de piele.

Toate cele enumerate se pun impreuna la fiert cu un praf de sare, dupa ce au fost spalate bine.

Maslinele verzi se taie marunt, la fel facem si cu patrunjelul.

Mazarea se da intr-un clocot, eu am avut la conserva, si se da la racit.

Castravetii si gogosarii se toaca marunt iar apoi se pun la scurs.

Dupa ce legumele, impreuna cu pieptul de pui, au fiert se dau la racit.  Dupa  ce s-au racit le tocam cubulete.

Pastarnacul si telina se arunca pentru c-au fost doar pentru gust.

Toate ingredientele se amesteca iar apoi se adauga maioneza.

Daca vi se pare prea dulce adaugati putina zeama de lamaie.

Adaugati sare si piper dupa gust iar apoi ornati.

 

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf  feric-ita 25195
retete culinare - e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf  feric-ita 25196
retete culinare - e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf  feric-ita 25197
retete culinare - e vremea"almanahelor"- Salata de boeuf  feric-ita 25198

COMENTARII (25)

ANCA 1

26.04.2010, 21:28

vai, cat m-am amuzat!

ionix 1

26.04.2010, 21:41

bai, nu mai rade pt ca rasul ingrasa te pupacesc bambooisto

Brindusa 1

26.04.2010, 22:41

eu acum am vazut asta ! Foarte tare

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D