Eclere

de Ligia Bxl in Prajituri, 23 Noi 2010 | 21909 vizualizari

 

Stiu ca sunt multe retete de eclere postate,inca nu le-am citit pe toate,dar am vrut sa pun si eu aceasta reteta care o am de la mama iar ea o are de la o ruda care lucreaza in cofetariile din Romania,sper ca nu o sa fiu amendata de ei ca am divulgat reteta :)))

 

INGREDIENTE

  • ptr cojile de eclere:
  • 300 gr de apa
  • 150 gr ulei
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • 5 oua
  • crema:
  • 1 litru de lapte
  • o cana de zahar
  • 4 linguri de amidon alimentar
  • 2 linguri de faina
  • 250 grame de margarina
  • 1 fiola de esenta de vanilie
  • ptr ornat:
  • frisca si ciocolata lichida sau ciocolata de menaj topita

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Cojile de eclere se fac astfel:

Apa,uleiul si sarea se fierb si se adauga faina cat cuprinde,se amesteca bine la foc mic cu lingura de lemn pana se ingroasa bine.Dupa racire se pun pe rand 5 oua,unul cate unul si se amesteca .

Crema:

Se fierbe 1 litru de lapte cu o cana de zahar si un praf de sare.Din compozitia asta se opreste o cana cu care se dizolva 4 linguri de amidon alimentar si cele 2 linguri de faina si se toarna in restul de lapte in fir subtire,se amesteca continuu pana devine o compozitie groasa.Se ia de pe foc si se amesteca bine cu margarina si esenta de vanilie.Se da la rece si se taie cojile dupa care se umplu cu aceasta crema.

In tava de la aragaz care se unge cu putin ulei se pune foaie de copt.Intr-un sprit sau o punga mai groasa ca de lapte lichid care se taie la un colt sa fie o gaura mai mare,se pune compozitia de eclere si se formeaza in tava bastonase de 7 cm lungime si putina distanta intre ele.Se coc la cuptor si dupa ce sunt gata se deschide putin cuptorul si se mai tin 5 minute cu focul aprins ca sa se intareasca deasupra si sa nu se lase compozitia.Se scot apoi se taie pe jumatate si se pune crema,pe deasupra se orneaza cu crema si ciocolata lichida subtire sau cu ciocolata de menaj de calitate topita.

Pofta buna!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Eclere-0
Eclere-1
Eclere-2
Eclere-3

COMENTARII (39)

ioana10c 1

21.08.2012, 16:19

umplute cu creme cremsmit sunt delicioase

Ligia Bxl 1

04.10.2012, 13:44

asa e ioana

Bya Ralu 1

23.04.2014, 12:45

bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04