Eclere

de Anamaria Cook in Dulciuri, 3 Ian 2015 | 3156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cojile de eclere:
  • 125 ml apa
  • 125 ml apa
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 60 g faina
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru decor:
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata topita
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

  Puneti pe foc o cratita cu apa si laptele apoi adaugati untul si lasati pe foc mic pana ce acesta s-a topit complet. Cand untul s-a topit adaugati faina si amestecati energic cu o spatula sau lingura de lemn pana ce obtineti un aluat moale. Aluatul pripit este gata atunci cand se desprinde de pe marginile vasului si se formeasa intr-o bila.

  Lasati aluatul sa se racoreasca putin apoi cu ajutorul unui mixer electric mixati aluatul pentru cateva secunde apoi adaugati ouale pe rand amestecand dupa fiecare pana ce se incorporeaza complet si obtineti un amestec cremos. Puneti aluatul intr-un posh si formati eclerele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, daca doriti sa aibe toate aceasi lungime puteti trasa cateva linii ajutatoare pe partea cealalta a hartiei de copt insa mie imi place sa le fac dupa ochi ,au farmecul asta homemade daca sunt mai diferite. Coaceti in cuptorul incins la 190C pentru 10 minute apoi lasati focul la 180 C pentru inca 10 - 15 minute fara a deschide usa cuptorului. Dupa ce eclerele au crescut si au capatat o culoare aurie puteti deschide usa cuptorului  si intepati fiecare ecler cu o scobitoare si coaceti pentru inca 15-20 de minute sau pana ce cojile s-au copt bine in interior si sunt crocante la exterior. Bineinteles depinde de cuptorul fiecareia dintre voi asa ca stati pe langa cuptor :)

  Pentru crema, amestecati ouale cu zaharul apoi adaugati faina si amestecati pana ce se omogenizeaza. Puneti laptele la fiert, cand incepe sa fiarba luati de pe foc si turnati amestecul de oua in fir subtire, puneti pe foc si amestecati continuu pana ce crema se ingroasa. Cand este gata lasati sa se racoreasca putin apoi puneti intr-un castron si acoperiti cu folie alimentara  apasand usor cat folia sa atinga crema, lasati sa se  raceasca complet.

  Cand crema s-a racit puteti puteti umple eclerele. Pentru inceput taiati eclerele pe jumatate.

  Umpleti eclerele cu un strat de crema apoi unul de frisca lichida. Scufundati capacul eclerului cu partea exterioara in ciocolata topita si asezati deasupra.

  Puteti decora si cu putina ciocolata alba sau cu icing facut din 100 g zahar pudra cu cateva picaturi de zeama de lamaie sau apa rece.

  POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Eclere-0
Eclere-1
Eclere-2
Eclere-3
Eclere-4
Eclere-5
Eclere-6

COMENTARII (12)

dantes

dantes 1

04.01.2015, 10:52

Delicioase!

Xandrinne

Xandrinne 1

05.01.2015, 06:16

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.01.2015, 00:14

Delicioase!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!