Eclere cu Crema de Ciocolata

de iqphantom in Prajituri, 14 Feb 2013 | 4688 vizualizari

 

Reteta de aluat e inspirata de Timea ( merci frumos). Crema e putin altfel mai pe gustul meu ( chocolate addicted )

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:

Coji :

  • 200ml apa
  • 150ml ulei
  • 5 linguri de faina
  • Un pic de sare
  • 3 oua ( 4 daca sunt mai mici)

Crema:

  • 100ml lapte
  • 100ml frisca lichida
  • 2 linguri de amidon
  • 100 gr ciocolata amaruie

Topping:

  • 250 frisca lichida ( naturala)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic intaritor de frisca ( optional)
  • Daca folositi frisca vegetala gata indulcita nu mai e nevoie de zahar si intaritor.

Décor:

  • Glazura de ciocolata sau zahar pudra vanilat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu Crema de Ciocolata:

Pregatire: Coji:

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot. Se adauga faina, toata odata, si se amesteca pana aluatul prinde consistenta si  se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se lasa 5 minute sa se racoreasca.

Se adauga ouale , unul cate unul amestecand bine dupa fiecare. Rezulta un aluat usor lucios si usor cremos.

Se spriteaza eclerele pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul ( incalzit in prealabil J )  pus pe treapta 1 ( cuptor cu gaz) cam 25 de minute sau pana cresc si se “bronzeaza” usor.

Crema

Frisca si laptele se amesteca cu amidonul. Amestecul se pune pe foc si se amesteca pana se ingroasa cu textura unei budinci. Ciocolata se rupe in bucati si se amesteca in amestecul cald. Crema se raceste.

Cojile se taie in doua pe lung ( in interior ar trebui sa fie aproape goale). Capacele se pun deoparte.

Baza eclerelor se umple cu crema.

Se bate frisca cu zahar si intaritor ( sau pur si simplu daca e frisca vegetala gata indulcita). Se spriteaza peste crema si se acopera cu capacele.

Se pudreaza cu zahar sau se glaseaza cu ciocolata topita.

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu Crema de Ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

iqphantom 1

15.02.2013, 17:23

xoxo to all of u

Merisor 1

16.02.2013, 07:58

Ce bune sunt eclerele tale!

iqphantom 1

17.02.2013, 10:08

multumesc Merisor xoxo

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu ciocolata