Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos

de Angelina_Elena in Prajituri, 2 Oct 2013 | 1754 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat eclere:
  • 500 ml apa
  • 200 ml ulei
  • 250 g faina
  • 6 oua mari (sau 8 mici)
  • 1 praf de sare
Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:
  • 1,5 l lapte
  • 200 g ciocolata alba Milka
  • 150 g fulgi de nuca de cocos
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 200 g zahar
Glazura de ciocolata:
  • 1 ciocolata cu lapte Milka
  • 1 ciocolata amaruie Milka
  • 5 linguri lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos:

Aluat:

Intr-o oala punem apa, uleiul si praful de sare.

Punem oala pe foc, lasam sa dea intr-un clocot, apoi dam oala de-o parte.

Adaugam faina cernuta si amestecam energic.

Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, amestecand foarte bine dupa fiecare.

Obtinem un aluat ca o pasta, pe care il punem intr-un posh cu varf mare.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc mare 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.  

Cat timp eclerele se coc NU trebuie sa deschidem deloc usa cuptorului, deoarece riscam sa se lase!!!

Crema de ciocolata alba si nuca de cocos:

Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Punem vasul la foc mic, adaugam ciocolata alba rupta bucatele si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.

Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.

Adaugam apoi fulgii de nuca de cocos si lasam budinca sa se raceasca.

Asamblare:

Taiem eclerele pe jumatate, apoi le umplem cu crema.

Topim ciocolata impreuna cu laptele in cuptorul cu microunde.

Glazuram eclerele, apoi le lasam putin pentru ca ciocolata sa se intareasca.

Le tinem la rece pana la servire.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos 265436
retete culinare - Eclere cu crema de ciocolata alba si nuca de cocos 265437

COMENTARII (59)

diana_k 1

04.10.2013, 21:40

bianca92 1

07.10.2013, 22:18

trebuie neaparat sa le incerc Orice reteta care contine cocos e o mare tentatie pentru mine....iar faptul ca aici e vorba de eclere...cu siguranta o sa fac si eu asa ceva. Multumim pentru reteta

Angelina_Elena 1

07.10.2013, 23:07

Bianca, eu postez cu mare drag! Sper din suflet sa-ti placa si te astept cu impresii dupa ce le incerci!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L