Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

de merisor in Prajituri, 4 Ian 2016 | 3719 vizualizari

 

Cred ca sunt cel putin douazeci de ani de cand fac eclere si sunt de departe printre favoritele noastre ca si desert.


Cand erau baietii mici si le faceam, nu aveau rabdare sa le lase sa se intareasca ciocolata pe ele, veneau langa mine si cum le glazuram, cum le devorau, chiar daca se manjeau cu ciocolata.


Si se certau cu Adi pe ele, isi tineau evidenta care a mancat mai multe :)))))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji:
  • 2 cani apa
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • 6 oua
  • un praf sare
  • o fiola esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • o fiola esenta de vanilie
  • 1200 ml lapte
  • 8 linguri cu varf, faina
  • un praf sare
  • 250 g mascarpone
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita ulei de masline
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata:

Pentru coji, punem intr-un vas, pe foc, apa, uleiul si un praf de sare.

Cand incep sa fiarba, adaugam toata faina,  tragem vasul de pe foc si amestecam energic pana se omogenizeaza bine aluatul.

Lasam aluatul la racit, apoi adaugam unul cate unul ouale, omogenizand compozitia dupa fiecare.

Dam aluatul la frigider 30 de minute, dupa care, cu ajutorul unui posh, trasam linii spritate in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem eclerele pentru 35 de minute la 180 de grade, apoi le lasam sa se raceasca.

Pentru crema, fierbem laptele cu un praf de sare si o lingura de zahar.

Frecam galbenusurile cu putina sare si zaharul, pana se spumeaza, apoi le diluam cu putin lapte rece si adaugam faina.

Diluam din nou cu lapte fierbinte de data aceasta, punand treptat toata cantitatea de lapte, apoi fierbem crema amestecand continuu, pana clocoteste de 2-3 ori.

Dam vasul deoparte de pe foc, adaugam esenta si zaharul vanilat si il dam la rece, acoperit cu o folie.

Cand este complet rece, incorporam in crema si mascarponele.

Sectionam cojile de eclere transversal si le umplem cu crema  de vanilie, cu ajutorul poshului.

Pentru glazura, topim ciocolata rupta in bucati, in frisca lichida, adaugand si uleiul pentru a obtine o glazura mai lucioasa.

Intindem glazura imediat peste capacul eclerelor si dam eclerele la rece pana se intareste glazura, apoi se pot servi.

Sunt foarte bune, mai ales reci de la frigider.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Crema mea nu este una foarte dulce, deci pentru amatorii de mai mult dulce, recomand sa se mai adauge zahar.

RETETA IN IMAGINI

Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-0
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-1
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-2
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-3
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-4
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-5
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-6
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-7
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-8
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-9
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-10
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-11
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-12
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-13
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-14
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata-15

COMENTARII (48)

Catalina L

Catalina L 1

06.01.2016, 15:46

n-am nici o scuza sa spun ca n-am vazut asa eclere frumoase

 merisor

merisor 1

06.01.2016, 16:18

Zamfira

Zamfira 1

09.01.2016, 09:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!